banner16

ABD'de 27 yaşındaki siyah Brooks'u öldüren polis kovuldu

 

16 Haziran 2020
ABD'de 27 yaşındaki siyah Brooks'u öldüren polis kovuldu

ABD’de siyah George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda ırkçılık karşıtlığı yükselirken, önceki günlerde Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’da siyah Rayshard Brooks’un polis kurşunuyla öldürülmesine karşı da protestolar büyüyor.

Atlanta Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, bir restoran zincirinin otoparkında 27 yaşındaki Brooks’a ateş eden polis Garrett Rolfe’nin görevine son verildi. Olay yerinde bulunan diğer polis memuru Devin Brosnan ise idari izne çıkarıldı. Atlanta Emniyet Müdürlüğü ve kent yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatırken, yetkililer olayın kapsamlı şekilde araştırılacağını açıkladı.

Cinayetin duyulmasının ardından kentte büyük protestolar yaşanmış ve artan baskı sonrasında en son Atlanta Polis Şefi Erika Shields istifa etmişti.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

ABD’de başta Washington ve New York eyaletleri olmak üzere birçok kentte ırkçılık karşıtı protestolar devam ederken İngiltere ve Almanya’da da eylemler yapılmaya devam ediyor. Almanya’nın başkenti Berlin’de önceki gün yaklaşık 130 sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla kitlesel bir eylem düzenlendi. Eylemde, göstericiler ‘Birlikte güçlüyüz’, ‘Aşırı sağa kırmızı kart’, ‘Irkçılığa karşı ayağa kalk’ sloganları attı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da ise sömürgeci isimlere yönelik heykeller hedef alınmaya devam edilirken yapılan son kitlesel gösteride, ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Hayatı Değerlidir) sloganıyla ırkçılık lanetlendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.