banner16

Şebeke suyuna kurban atığı döküldüğü ortaya çıktı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde şebeke suyunun renginin değişmesi ve koku gelmesi üzerine mahalleye gelen ekipler, su için kaynak olarak kullanılan dereye kurban atıklarının döküldüğünü tespit etti. 

03 Ağustos 2020
Şebeke suyuna kurban atığı döküldüğü ortaya çıktı

Karamürsel'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Yalakdere Mahallesi'nde, şebeke suyundan kötü koku gelmesi ve renginin değişmesi üzerine vatandaşlar durumu Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bildirdi. Mahalleye gelen ekipler, bölgede araştırma yaptı.

Mahalleye su verilen Valideköprü Arıtma Tesisi'nin kaynak olarak kullandığı derenin üst kısımlarında kurbanların kesiminin yapıldığı ve kurban atıklarının dereye döküldüğü bunun da derede kirliliğe yol açtığı tespit edildi.

Ekipler, Yalakdere, Taşağıl, Valideköprü, Semetler, Kızderbent ve Hayriye mahallelerine iletilen suyu keserek, derede cumartesi öğle saatlerinden itibaren temizlik çalışması başlattı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallelere tekrar temiz su iletilmeye başladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.