banner16

Babacan, Erdoğan'la ilk defa nasıl ters düştüklerini anlattı

 

15 Haziran 2020
Babacan, Erdoğan'la ilk defa nasıl ters düştüklerini anlattı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilk kez ters düştüğü olayı, "2009 yılıydı, mali kurallara bağlı maliye politikalarının benimsenmesi gerektiğini önerdim. Erdoğan, 'Kendi içimizde IMF yaratmaya gerek yok' diyerek reddetti" sözleriyle anlattı.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan, TELE1'de 'Hayatın Rengi' programında Tuluhan Tekelioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Babacan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile ilk defa ters düştüğü konuyu da yıllar sonra açıkladı.

​Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başbakan yardımcısı, dışişleri bakanı ve ekonomi bakanı olarak görev yapan Babacan, 2009 yılında mali kurallara bağlı maliye politikalarının benimsenmesi gerektiğini belirttiği önerinin, Erdoğan tarafından 'Kendi içimizde IMF yaratmaya gerek yok' sözleriyle reddedildiğini söyledi.

Babacan, "Başarıları kalıcı kılalım istedik. Bunu mali kuralla yapmak istedik. TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu'nda oy birliğiyle geçti. Genel Kurul'da oylamaya birkaç saat kala gelen talimatla durduruldu. Bana sordular o zaman, ben o konuda konuşmama kararı aldım dedim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50