banner16

İstanbul'da toplu ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz

Avrupa ve Anadolu yakasındaki 8 tesiste hizmet verecek İBB, bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında randevulu sisteme geçecek. Toplu ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek. 

30 Temmuz 2020
İstanbul'da toplu ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz

İBB, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Avrupa ve Anadolu yakasındaki 8 tesiste hizmet verecek İBB, bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında randevulu sisteme geçecek. Kentte istenmeyen görüntülerin oluşmaması için de denetimler artırılarak sürdürülecek. Bayram boyunca temizlik çalışmaları aksatılmadan yürütülecek. Toplu ulaşım 4 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek. İETT, İBB’nin tesisleri ile mezarlıklar için ek sefer düzenleyecek.

İBB, bu yıl 31 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı süresince, kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 görev başında olacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamada alınan tedbirler şöyle sıralandı;

Covid-19 salgını sebebi ile oluşan yeni normalde, İBB'ye ait kurban satış ve kesim alanlarında, maske temini ve dezenfektan kullanımı başta olmak üzere önlemler alındı. İBB, kurban satış ve kesim alanlarında sosyal mesafenin sağlanması amacıyla randevulu sisteme geçecek. Alana girişler, randevu saatinden belirli bir süre öncesinde kısıtlanacak ve sosyal mesafe kuralları korunacak.

İETT'DEN İBB TESİSLERİNE EK SEFER

İBB'nin geleneksel hale gelen bayram ücretsiz uygulaması, 31 Temmuz Cuma- 3 Ağustos Pazartesi arasında 4 gün boyunca İBB'ye bağlı şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.Öte yandan İETT, pandemi sonrasının ilk bayramında yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler aldı.

Buna göre 30 Temmuz Perşembe arife gününde İETT araçları normal iş günü planına göre çalışacak.

31 Temmuz Cuma günü ise Pazar günü planına göre çalışılacak. Bayramın 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü günleri yani Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri ise Cumartesi çalışma planına göre seferler yapılacak.

Bayramın 2,3,4'üncü günlerinde ilk seferler sabah saat 07:00'de başlayacak. Metrobüs hattındaki seferler de bayramın ilk günü Pazar, sonraki günler Cumartesi planına göre yapılacak. Ayrıca İBB tarafından belirlenen kurban kesim alanlarına ve mezarlıklara ek seferler düzenlenecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50