banner16

CHP'li Özkoç: TBMM'de kararlar millet için değil, sarayın geleceğin için alınıyor

CHP'li Engin Özkoç, sosyal medya teklifine karşı 16 saat boyunca direndiklerini ancak AKP ve MHP oylarıyla teklifin yasalaştığını söyleyerek, “TBMM, AKP ve MHP oylarıyla sarayın emrini onayan bir notere dönüşmüştür. TBMM’de kararlar millet için değil sarayın geleceği için alınmaya başlanmıştır. Buna karşı duracak olan yine milletimizin iradesidir” dedi. 

29 Temmuz 2020
CHP'li Özkoç: TBMM'de kararlar millet için değil, sarayın geleceğin için alınıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya teklifine karşı 16 saat boyunca direndiklerini ancak AKP ve MHP oylarıyla teklifin yasalaştığını söyleyerek, “TBMM, AKP ve MHP oylarıyla sarayın emrini onayan bir notere dönüşmüştür. TBMM’de kararlar millet için değil sarayın geleceği için alınmaya başlanmıştır. Buna karşı duracak olan yine milletimizin iradesidir” dedi.

"İNSANLARIN SESİNİ YOK ETME TEKLİFİ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya teklifi hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkoç, teklifin geri çekilmesi için 16 saat boyunca direndiklerini belirterek, “Bu yasa teklifi, sansür uygulayan, gençlerimizin özgürlük alanını kısıtlayan, ‘bu doğru değil’ deyip muhalefet etmek isteyen insanların sesini yok etmek isteyen bir yasa teklifidir” dedi.

"İKTİDAR, TOPLUMUN HAFIZASINI SİLMEK İSTİYOR"

Özkoç, “AKP iktidarı unutma hakkını getiriyor. Ben geçmişimle ilgili hiçbir şeyi unutmak istemem. Ben terör örgütleriyle el ele kol kola yürümedim. AKP iktidarı ‘toplumun hafızasını silmek istiyorum’ diyor. AKP Ortadoğu Projesini unutturmak istiyor. Fethullahçı Terör Örgütü ile kadroları oluşturduğunu unutturmak istiyor” ifadelerini kullandı.

"KARARLARIN SARAYIN GELECEĞİ İÇİN ALIYOR"

AKP’nin kendini güvenceye alacak yasaları çıkarmak istediğini söyleyen Özkoç, “TBMM, AKP ve MHP oylarıyla sarayın emrini onayan bir notere dönüşmüştür. TBMM’de kararlar millet için değil sarayın geleceği için alınmaya başlanmıştır. Buna karşı duracak olan yine milletimizin iradesidir” dedi.

"GENÇLER EMANETE SAHİP ÇIKIN"

Özkoç, “Elinizden alınmak istenen şey, sizin geleceğinizdir. Sizin özgürlük alanınızı yok etmek istiyorlar” diye gençlere seslendi. Özkoç, “Atatürk’ün söylediği gibi, kendilerine emanet edilen Türkiye’yi, bir avuç saray yandaşına bırakmaması gerekir. Bunun için uyanık, zeki olmalılar. Olayların farkına varmalılar. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine uymalılar” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.