banner16

Jandarma ve Sahil Güvenlik atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki atama, terfi ve emekliye sevk kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

28 Temmuz 2020
Jandarma ve Sahil Güvenlik atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararına göre, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki atama, terfi ve emekliye sevkler yapıldı.

Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tümgeneral Halis Zafer Koç Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına, Sahil Güvenlik Personel Başkanı Tuğamiral Cengiz Ünver Sahil Güvenlik Genel Komutan Yardımcılığına atandı. Van Asayiş Kolordu Komutanlığı'na Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu getirilirken, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na ilk kez general rütbesi ile Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz atandı.

Kararla ayrıca 6 albay tuğgeneral ve tuğamiralliğe, 1 tuğgeneral tümgeneralliğe terfi etti. 4 general ve 24 albayın emekliliğe sevk edildiği kararla, 22 general de yeni görevlere atandı.

35 il jandarma komutanlığına 28'i albay, 7'si general rütbesinde atama yapıldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.