banner16

McDonalds'ta 1 Ağustos itibariyle zorunlu oluyor

Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonalds, ABD'deki restoranlarında 1 Ağustos'tan itibaren maske takmayı zorunlu hale getirdi. 

27 Temmuz 2020
McDonalds'ta 1 Ağustos itibariyle zorunlu oluyor

Koronavirüs salgınının merkez üssü ABD’de birçok şirket mağaza ve restoranlarında maske takma zorunluluğu getirmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonalds da 1 Ağustos’tan itibaren ABD’deki 14 bin restoranında maske takılmasının zorunlu hale geleceğini duyurdu. Şirketin maske kararını almasında ülkede artan vaka ve can kayıplarının etkili olduğu düşünülüyor.

ABD’de McDonalds’ın dışında Starbucks, Walmart, Target, Home Depot ve Whole Foods gibi şirketler ülkede artan korona vakaları nedeniyle mağaza ve restoranlarında maske takma zorunluluğu getirdiğini duyurmuştu. Federal hükümet ise ülke genelinde maske takmayı zorunlu tutmuyor.

ÖLENLERİN SAYISI 150 BİNE YAKLAŞTI

Öte yandan, ABD’de toplam koronavirüs vaka sayısı 4 milyon 318 bin 247’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 149 bin 414’e yükseldi. ABD, dünyada salgından en fazla etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde Covid-19 vakaları, 40'tan fazla eyalette artışını sürdürürken, sağlık uzmanlarından korkutucu açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ülkede 15 Ağustos'a kadar koronavirüsten ölü sayısının 175 bine çıkabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, ülke çapında tüm zorunlu olmayan işletmelerin yeniden kapanması gerektiğine işaret ediyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.