banner16

CHP'li Özkoç'tan Ali Erbaş'a tepki: Atatürk'e dil uzatanlar o makamda oturamaz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya hutbesinde Atatürk'e hedef alarak lanet okumasına tepki gösterdi. 

26 Temmuz 2020
CHP'li Özkoç'tan Ali Erbaş'a tepki: Atatürk'e dil uzatanlar o makamda oturamaz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösterdi. Özkoç, “Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı makamını temsil etme niteliğini ve liyakatini yitirmiştir. Din adamlarını ayakta karşılayan ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar o makamda oturamazlar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Diyanet’in 24 Temmuz Cuma hutbesi dışına çıkarak yaptığı konuşmayı “Ben görevimi yapıyorum” diyerek savunmasına tepki gösterdi.

Özkoç, “Ali Erbaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan; Mehmet Rıfat Börekçi, Ahmet Hamdi Akseki gibi değerli din alimlerinin mirası Diyanet İşleri Başkanlığı makamını temsil etme niteliğini ve liyakatini yitirmiştir. Din adamlarını ayakta karşılayan ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar o makamda oturamazlar” dedi.

Erbaş'ın, "Ben görevimi yapıyorum" sözlerine karşı CHP'li Özkoç, “Söylediği sözlerden daha ağır biçimde, ağzından çıkan sözleri umursamadığının, hiç yüzünün kızarmadığının bir göstergesidir. Eminim Ali Erbaş’ın söylediği sözler nedeniyle milletimizin yüreği kanıyor, canı acıyor. Özellikle milliyetçi ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Bu hadsizliğe daha ne kadar sessiz kalacaksınız?” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Diyanet’in 24 Temmuz Cuma Hutbesi dışına çıkarak "Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” demişti. Bu sözlere tepki yağmış, Erbaş istifaya çağrılmıştı. İYİ Parti’li Aytun Çıray da avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını belirtmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.