banner16

Bayramda karayollarında sıkı denetim uygulanacak

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda uygulanacak trafik tedbirleri ile ilgili 81 İl Valiliğine talimat gönderdi. 

25 Temmuz 2020
Bayramda karayollarında sıkı denetim uygulanacak

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda uygulanacak trafik tedbirleri ile ilgili 81 İl Valiliğine talimat gönderdi. Genelgede, 7 gün 24 saat esasına göre uygulanacak tedbirler kapsamında, emniyet ve jandarmadan toplam 162 bin 832 trafik personeli görevli olacak. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 24.00-06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

"İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı’nda uygulanacak trafik tedbirleri ile ilgili 81 İl Valiliğine talimat gönderdi.7 gün 24 saat esasına göre uygulanacak tedbirler kapsamında, emniyet ve jandarmadan toplam 162 bin 832 trafik personeli görevli olacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, tüm vali ve kaymakamlar ile emniyet ve jandarmadan görevli diğer üst düzey yetkililer sahada olacak, tedbirleri yerinde inceleceyecek.

Kazaların yoğunlaştığı kaza kara noktalarında ve güzergâhlarda polis başmüfettişi, jandarma başmüfettiş/müfettişi, Emniyet Genel Müdürü, Genel Müdür yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan ekipler görevli olacak. Bu bayramda, ortalama hız denetimlerine, havadan denetimlere ve sivil ekiplerle yolcu otobüsü denetimlerine devam edilecek.

Son 3 yıldaki bayram tatillerinde kazaların yoğun olduğu tespit edilen, 17 ildeki 20 güzergâhta, kontrolsüz alanlar bırakılmayacak şekilde birbirinin devamı niteliğinde ekipler görevlendirilecek. Yollarda, maket model trafik aracı ve maket model trafik personeli uygulamaları sürdürülecek. Kurban satış/ kesim alanları, AVM’ler ile mezarlıklarda trafik tedbirleri artırılacak.

İhtiyaç duyulduğunda polis ve jandarma trafik ekiplerince karma ekipler oluşturulacak. Tüm bu denetimlerde, Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda tüm personel temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edecek." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.