banner16

CHP 37. Kurultayı başladı: Hedef İktidar!

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı, “Hedef iktidar” sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor. 

25 Temmuz 2020
CHP 37. Kurultayı başladı: Hedef İktidar!

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nın yapılacağı Bilkent Odeon Kültür Merkezi’ne giden yolların aydınlatma direkleri, CHP bayraklarıyla süslendi. Kampus girişinden itibaren araçlar alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Odeon Kültür Merkezi'ne geldi.  

Kılıçdaroğlu'nun aracı, yolda yürüyen bazı basın mensuplarını alarak alana getirdi. Kurultay alanı girişine turnikeler yerleştirildi. Görsel ve yazılı basın için ayrı ayrı alan hazırlandı ve çeşitli yerlere sinevizyon yerleştirildi. Basının kullandığı masalara Kemal Kılıçdaroğlu’nn seçme yazıları ve konuşmalarından oluşan “Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş” kitabı bırakıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu’nun kitabını inceledi. 

 
Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda COVİD-19 salgınına karşı önlemler alındı. Kurultay alanı girişinde delegelerin ateşi ölçüldü, maske ve dezenfektanlar verildi. Sosyal mesafenin korunması için yerlere “Sağlığınız için 1.5 metre sosyal mesafeyi koruyun” yazılı sticker yapıştırıldı. Oy verme işlemlerinde, yığılmaları önlemek amacıyla 44 sandık ve 132 kabin kuruldu.

Kurultayın yapıldığı alana “İş, emek, ezilen, kadın, çocuk, genç, doğa, demokrasi, barış, özgürlük, umut, halk için iktidar” yazılı ayrı ayrı pankartlar asıldı. Kurultay konuşmalarının yapılacağı kürsü kırmızı beyaz renklerle hazırlandı. Amfide herkesin oturacağı koltuğun üzerine isimleri yazıldı ve iki kişilik sosyal mesafe boşluğu bırakıldı.

Adaylığını açıklayan eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner ve Profesör Doktor Tolga Yarman için yan yana koltuklarda yer ayrıldı. Kurultay öncesi, oda orkestrası mini bir konser vererek, İzmir Marşı'nı çaldı. 

Kurultay için özel olarak söz ve müziği Ali Altay’a ait olan “İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu” şarkısı hazırlandı. Kurultay sloganı ise “hedef iktidar” oldu. “Hedef iktidar” sloganı pankartları Odeon'un çeşitli  yerlerine  asıldı.

Kurultay için dikkat çeken başka bir ayrıntı ise özel bir rap şarkısı hazırlanması oldu. Yedi milyona yakın seçmenin oluşturduğu ve önümüzdeki seçimleri etkileyecek Z kuşağının hedeflendiği şarkıyı, partinin yayın izleme biriminde çalışan 27 yaşındaki Canberk Durucu hazırladı. Şarkıda, “2008’de doğdum 5 bin dolar borçla, şimdi günümüzde 5 kat daha fazla, merak etme bizimle gelecek liyakat, israfın sonunda bedel ödeyen çocuklar, hak, hukuk, adalet, yüreğimizde cesaret…” ifadeleri yer aldı.

Kurultayda; bugün genel başkanlık, yarın Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu seçimleri yapılacak. Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda; genel başkanlık için 68, kurullar için ise 10 delegenin imzasını alan partililer aday olabilecek.

Kurultayda, CHP'nin 1959'da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifesto yayımlanacak.

Manifestoda, “devlet” kavramı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine sosyal devlete vurgusu yapılacak. Anayasa, parlamenter sistem, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP'nin yol haritası açıklanacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.