banner16

Ali Erbaş, Ayasofya'daki hutbeye elinde kılıçla çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da ilk cuma hutbesini okudu. Minbere çıkan Erbaş'ın elinde kılıç olması dikkat çekti. 

24 Temmuz 2020
Ali Erbaş, Ayasofya'daki hutbeye elinde kılıçla çıktı

Ayasofya Camii'nde kılınan ilk Cuma namazı öncesinde büyük bir heyecan vardı.

Namaz öncesinde hutbeyi okumak için minbere çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın elinde fethin sembolü olan bir kılıç vardı.

Ayasofya Camii 86 yıl sonra yeniden cemaatine kavuşurken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da cuma hutbesine bir Osmanlı fetih geleneği olan kılıçla çıktı.

OSMANLI'DAKİ KILIÇ GELENEĞİ

Osmanlı İmparatorluğu fethin sembolü olarak "Yeşil Sancak" kullanıyordu. Fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılır ve minberin sağ giriş tarafına kılıç konulurdu.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sonrası camiye çevirdiği Ayasofya, Osmanlı Devleti'nin kılıç hakkı olarak tanımlanıyor.

Erbaş da bu geleneği devam ettirerek 86 yıl sonra okunan ilk hutbeye elinde kılıçla çıktı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.