banner16

Öz İplik-İş Sendikası'ndan, hakları için sendikal değişikliğe giden işçilere tehdit!

İşçilere "Biz size sahip çıkamayız" diyen Öz İplik-İş Sendikası, Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası'na geçen işçileri, “Teksif Sendikası'na üye olmanız sizin için hiç iyi olmaz” şeklinde tehdit etti. 

24 Temmuz 2020
Öz İplik-İş Sendikası'ndan, hakları için sendikal değişikliğe giden işçilere tehdit!

Çerkezköy’de bulunan Beks Çorap fabrikasında Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikasından istifa edip, Türk-İş’e bağlı TEKSİF’e geçen işçilerin üzerindeki baskı artarken, TEKSİF’e üye olan işçiler arasından 3 işçi ücretsiz izine çıkarıldı. TEKSİF ise fabrika yönetimi ve Öz İplik-İş’in temsilcileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağını duyurdu. Öz İplik-İş’in yaptığı sözleşmede asgari ücretin üzerine yüzde 1 zam alındığını aktaran işçiler “Hangi yüzle tekrar geri dönmemizi istiyorlar” diye tepki gösterdi.

ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNE YÜZDE BİR ZAM 

Çerkezköy OSB’de üretim yapan Beks Çorap işçileri 2017 yılında Öz İplik-İş Sendikasında örgütlenmişlerdi. 1066 işçinin bulunduğu ve ücretlerin asgari ücret düzeyinde olduğu fabrikada 2018 yılında sendikanın üç yıllık imzaladığı sözleşmede asgari ücrete gelen zammın üzerine sadece yüzde bir zam aldıklarını belirten işçiler, ek olarak aldıkları yılda bir buçuk ikramiyenin ücretlere yansıtılması nedeniyle zaman içinde eridiğini dile getirdi.

Sözleşmenin kendilerine bilgi verilmeden imzalandığını belirten işçiler “En son sözleşme imzalandıktan sonra haberimiz oldu. Hatta uzun süre Öz İplik-İş imzaladığı sözleşmeyi açıklamadığından dolayı nasıl imzalandığını uzun süre sonra anladık” diye konuştu. İlk tepkilerin sözleşme dönemde başladığını hatırlatan işçiler şunları söyledi: “Daha sonra temsilci seçimi oldu. Seçimde birinci olan işçi arkadaş atanmadı. Onun yerine ustabaşının atanması tepkileri daha da büyüttü. Şimdi Öz İplik-İş’e bir ders vermek için topluca istifa edip TEKSİF’e geçtik.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İşçiler, kendilerine bağırılarak “Teksif'ten kaç para aldınız da kendinizi sattınız” şeklinde hakaretler savrulduğunu ve koca fabrikada sadece öncü üç işçinin ücretsiz izne gönderildiğini söyledi. İşçilere, “Teksif Sendikası'na üye olmanız sizin için hiç iyi olmaz” şeklinde tehditler savurduğunu anlattılar.

Teksif Sendikası, işçilere baskı yapan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.