banner16

CHP'li Özel'den Soylu'ya gönderme: Hiç olmazsa istifa etmeyi başardı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın görevinden istifa etmesine ilişkin "O atama liyakat değil sadakate göre sırf Atatürk’ün kemiklerini sızlatmak için yapıldı. Nihayet bugün istifa ediyor. Süleyman Soylu’ya göre becerikliymiş, hiç olmazsa bu istifa etmeyi başardı" dedi. 

22 Temmuz 2020
CHP'li Özel'den Soylu'ya gönderme: Hiç olmazsa istifa etmeyi başardı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın görevinden istifa etmesine ilişkin konuştu. Özel, Yaramış'ın bu göreve atanmasını başından beri eleştirdiğini vurgulayarak "O atama liyakat değil sadakate göre sırf Atatürk’ün kemiklerini sızlatmak için yapıldı" dedi.

Özel, mecliste düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Türk Tarih Kurumu’nun başına inadına Cumhuriyet ve Atatürk ile çelişkisi olan, Atatürk düşmanlarının tarihini araştırmakla mahir birisini atadı. Ahmet Yaramış o koltuğa oturduğu andan itibaren eleştiriyoruz. O atama liyakat değil sadakate göre yapılmış. Sırf Atatürk’ün kemiklerini sızlatmak için yapılmış. O kişi diyor ki 'Darbe girişiminde bulunanlardan nedamet getirenleri affedelim' dedi. Nihayet bugün istifa ediyor. Süleyman Soylu’ya göre becerikliymiş, hiç olmazsa bu istifa etmeyi başardı. Bu kişinin atamasından nedamet getiren biri varsa o çıksın konuşsun. Sizin liyakat kriterinize göre darbecileri affedelim diyen adamı atadınız başınıza nasıl bela oldu."

Devletteki atamaları da eleştiren Özel, bu ay FETÖ nedeniyle görevden alınan 29 hakim ve savcının 15 Temmuz'dan sonra göreve başlatıldığına dikkat çekerek "15 Temmuz’dan sonra bile FETÖ’cüleri hâkim savcı yapabilen bir saray aklı ile karşı karşıyayız" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50