banner16

Erdoğan: Hayatımızın hiçbir döneminde millete karşı durmayı aklımızdan geçirmedik Erdoğan

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı"nda konuşuyor. 

21 Temmuz 2020
Erdoğan: Hayatımızın hiçbir döneminde millete karşı durmayı aklımızdan geçirmedik Erdoğan

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Türk milleti istiklal ve istikbal mücadelesini adım adım zafere taşımaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi 200 yılı  bulan demokrasi arayışlarımızda doğrudan milletimizin iradesiyle hayata geçiren bir reformdur.

Her değişim gibi bunun da oturması zaman alacaktır. Pek çok alanda değişimin sancılarının yaşanması kaçınılmazdır. Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize rağmen iş yapmayı, millete karşı durmayı aklımızdan geçirmedik.

Yeni sistemi kurarken bakanlık sayısını 16'ya indirdik. Cumhurbaşkanı Yardımcısı atadık. 

Cumhurbaşkanı olarak devleti temsil etmenin yanında, milletin doğrudan yetki verdiği, dolayısıyla hesap sorma hakkının olduğu, yürütmenin sorumlusuyuz.

Son iki yılda Cumhurbaşkanı imzasıyla 64 kararname, 2755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk. 

Kimsenin hakkında göz dikmeyen ancak hakkını söke söke alan ülke olarak devam edeceğiz. 11. Kalkınma Planımızı açıkladık. Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde 60. sıradan 33. sıraya yükseldi. 

Risk sermayesi fonu oluşturduk.Küresel yenilik endeksinde ülkemizi hızlıca taşıyacak yol haritasını da hazırladık.

Büyük Çamlıca Camii'ni hamdolsun ibadete açtık. Şimdi bir de Rami Kışlası'nı bir millet kütüphanesine dönüştürüyoruz, onun da çalışmaları devam ediyor.

Eğitim bilişim ağı sistemini hızla hayata geçirdik. Öğretmenler sistemi aktif olarak kullandı. 

Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık. 

Salgın tedbirleri nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının ve bakımlarının karşılanmasında eğitim ordumuz da görev aldı. Türkiye Maarif Vakfı, ülkemizin yurt dışındaki en önemli temsilcilerinden biri haline gelmiştir. 

Devlet burslu öğrenci oranı yüzde 40'lara ulaştı.

18 yolda gençlik merkezi sayısını 338’e çıkardık; koğuş sistemiyle hizmet veren yurtlarımızı otel konforuyla donattık.

Harçları kaldırırken devamlı gösteriler yapılıyordu. 18 yıl önce 45 lira olan kredi- burs miktarını bu yıl 550 liraya yükselttik.

10 şehir hastanesini hizmete açtık. 378 binden devraldığımız sağlık çalışanı sayımızı 1 milyonu 101'i geçti.  112 istasyon sayımızı 2 bin 985 adede, 618 olan ambulans sayısını 5 bin 437 sayısını yükselttik. Hatırlayın o günleri ambulanstan başka her şeye benziyordu, ben bizzat yaşadım, yaralı olan arkadaşımız şu anda milletvekili. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.