banner16

Konut fiyatları artmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yayınladığı verilere göre; Mayıs ayında konut fiyatları yıllık olarak %23.14 lük artış gösterdi. 

17 Temmuz 2020
Konut fiyatları artmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yayınladığı verilere göre; Mayıs ayında konut fiyatları yıllık olarak %23.14 lük artış gösterdi.

 Brüt döviz rezervleri geçen hafta 1.7 milyar dolarlık azalış göstererek 49,6 milyar dolara geriledi. Yabancılar geçen hafta net olarak 381 milyon dolarlık menkut kıymet sattı. Vatandaşların döviz hesapların bir önceki haftaya göre 1 milyar 260 milyon tl artış gösterdi. Vatandaşların toplam döviz hesaplarının büyüklüğü ise  202 milyar 504 milyon dolar oldu.

Kamu bankalarının açık pozisyonu yasal sınıra dayandı. BDDK’nın açıkladığı son verilere göre kamu bankalarının Döviz cinsi varlıkları ve yükümlülükleri arasındaki fark neredeyse ikiye katlanarak 10 Temmuz itibarıyla 9.73 milyar doları buldu. Kamu bankalarının yasal özkaynakları ise aynı dönem içinde 40.090 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve buna göre net döviz açığı, sermayelerinin yüzde 24.27'sine denk gelmekte ve yüzde 20'lik yasal sınırın üzerinde bulunmakta. 

ABD'de konut başlangıçları Haziran ayında önceki aya göre yüzde 17.3 arttı ve bu artış beklentiden az gerçekleşti. Bu artışla birlikte başlangıçlar önceki ayki seviyesi olan 1,011,000'den 1,186,000 seviyesine yükseldi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.