banner16

Endonezya'da sel: Ölü sayısı 16'ya yükseldi

Endonezya'da Güney Sulawesi eyaletine bağlı Kuzey Luwu bölgesinde etkili olan yağışlar Masamba nehrinin taşması sonucu 16 kişi öldü. 

15 Temmuz 2020
Endonezya'da sel: Ölü sayısı 16'ya yükseldi

Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı selde ölü sayısının 16’ya yükseldiği, 23 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Makassar Arama Kurtarma Ajansı Başkanı Mustari, yaptığı açıklamada, selin etkili olduğu eyalete bağlı Kuzey Luwu bölgesinde 3 kişinin daha cenazesine ulaşılmasıyla ölü sayısının 16’ya ulaştığını belirtti.

23 KİŞİ KAYIP, 10 KİŞİ YARALI

Dün 46 olarak açıklanan kayıp sayısının 23 olarak revize edildiği bilgisini paylaşan Mustari, selde 10 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yetkililer, selin 4 binden fazla kişiyi olumsuz etkilediği bölgede kayıpları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Başkent Cakarta ile Depok, Bekasi ve Tangerang kentlerinin yanı sıra Bogor ve Lebak bölgesinde yılbaşı gecesi etkili olan yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda 60’tan fazla kişi ölmüştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.