banner16

Akşener: İstanbul Sözleşmesi'nin nesinden rahatsızsınız?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması" tartışmalarına ilişkin konuştu. 

14 Temmuz 2020
Akşener: İstanbul Sözleşmesi'nin nesinden rahatsızsınız?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması" tartışmalarına ilişkin konuştu. İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlara yönelik ayrımcılığı ve şiddeti önleme niteliğine vurgu yapan Akşener "Bundan mı rahatsızsınız? Allah’ın huzurundaki gibi eşit olmaktan mı rahatsızsınız? Yoksa, insan olmaktan mı rahatsızsınız? Sizi rahatsız eden, korkaklığınızdır. Sizi rahatsız eden, acizliğinizdir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması" tartışmalarına ilişkin konuştu. Akşener, kadınlar yaşadıkları sorunların her geçen gün arttığına dikkat çekerek iktidarı bu sorunlara çözüm üretmek yerine İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmayı gündeme getirmekle eleştirdi. 

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlara yönelik ayrımcılığı ve şiddeti önleme niteliğine vurgu yaparak "Bundan mı rahatsızsınız? Allah’ın huzurundaki gibi eşit olmaktan mı rahatsızsınız? Yoksa, insan olmaktan mı rahatsızsınız? Sizi rahatsız eden, korkaklığınızdır. Sizi rahatsız eden, acizliğinizdir" şeklinde konuştu.

Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlar için önemine dikkat çekerek "Bu sözleşmeyi, özgüveni gelişmemiş birkaç korkağa ezdirmeyiz, ezdirmeyeceğiz" dedi. 

Akşener şöyle konuştu:

"Kadınlarımızın acıları her geçen gün büyüyor. Ama onlar, çözüm üretmek yerine, üzerine bir de tüy dikiyorlar ve İstanbul Sözleşmesi’ndeki imzalarını geri çekmeyi konuşuyorlar. Kırk yılın başı doğru bir iş yaptılar, şimdi ondan da vazgeçiyorlar. Buradan sormak isterim; kadınlarımızın durumu ortadayken, yapılacak daha çok şey varken, neden geri adım atıyorsunuz? İstanbul Sözleşmesi’nin nesinden rahatsızsınız?

İstanbul Sözleşmesi diyor ki; “Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı önlemek için, gerekli yasal tedbirler alınmalıdır.” Bundan mı rahatsızsınız İstanbul Sözleşmesi diyor ki; “Devlet, kadına şiddeti önleyecek, etkili ve kapsamlı politikalar geliştirmelidir.” Bundan mı rahatsızsınız? İstanbul Sözleşmesi diyor ki; “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için, gerekli finansman ve insan kaynağı sağlanmalıdır.” Bundan mı rahatsızsınız? Sözleşme diyor ki; “Kadının, erkeklerden daha aşağıda olduğuna dair önyargılarla, mücadele edilmelidir.” Bundan mı rahatsızsınız? Allah’ın huzurundaki gibi eşit olmaktan mı rahatsızsınız? Yoksa, insan olmaktan mı rahatsızsınız?

Sizde itiraf edecek cesaret olmadığı için, cevabı ben vereyim. Sizi rahatsız eden, korkaklığınızdır. Sizi rahatsız eden, acizliğinizdir. Sizi rahatsız eden, komplekslerinizdir. Sizi rahatsız eden, iki yüzlülüğünüzdür. Hepiniz bilin ki, İstanbul Sözleşmesi, kadınlarımız için kıymetlidir. Ve bu sözleşmeyi, özgüveni gelişmemiş birkaç korkağa ezdirmeyiz, ezdirmeyeceğiz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.