banner16

Rize'deki sel felaketinde can kaybı 2'ye yükseldi

Rize'de şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanlarda 2 kişi hayatını kaybetti. Bölgede çok sayıda ev ve işyerinin alt katlarını su basarken üç ev tamamen yıkıldı. 

14 Temmuz 2020
Rize'deki sel felaketinde can kaybı 2'ye yükseldi

Rize’nin Çayeli ve İkizdere ilçelerinde şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanda 2 kişi hayatını kaybetti.

Madenli beldesindeki Yeni Mahalle’de Ali Uzun’dan haber alınamaması üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AKUT ekipleri çalışma başlattı. AFAD ekipleri Uzun’un cesedini evinin yakınındaki bölgeden toprak altından çıkardı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, Dün gece geç saatlerde yaralı olarak çıkarıldığı Çayeli ilçesi Köprübaşı köyünde yapılan ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Havva Tüysüz de müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Selde yaşamını yitirenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

YAĞIŞ YENİDEN BAŞLADI

Yağışın ardından bölgede gün ağarmasıyla hasarın boyutu ortaya çıkmaya başladı. Bölgede çok sayıda ev ve işyerinin alt katlarını su basarken ilk belirlemelere göre 100’ün üzerinde araç selden hasar gördü.

Yetkililer çok sayıda evde hasar meydana geldiğini ifade ederken üç evin ise tamamen yıkıldığını bildirdi. Öte yandan bölgede yağış yeniden şiddetini artırmaya başladı.

SOYLU BÖLGEDE

Şiddetli yağış nedeniyle sel ve heyelanların yaşandığı bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemede bulundu.

12 köye ulaşım sıkıntısı olduğunu söyleyen Soylu, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşanan sel ve heyelanlara da değinerek şunları söyledi:

"Hem Artvin'de oradaki Yusufeli baraj şantiyelerinde çok yoğun bir afetle karşı karşıya kalındı. Orada dün bir kaybımız vardı, 3 de bugün kaybımız var, 4 kaybımız. Yine aynı şekilde sabah İkizdere'de oldu. Aynı zamanda öğleden sonra da saat 16.00 itibarıyla bu bölgede Çayeli ve Madenli bölgesinde oldu.

“Çayeli merkezde de var. Bir mahallede yoğun tesir oluşmuş durumda ama burada da özellikle dağlardan, yukarılardan gelen rüsubatın, toprağın hem derelerin taşması hem de yukarıdan akarsuların oluşturduğu ciddi bir toprak yığılmaları, seller söz konusu. Ciddi menfezlerde tıkanıklıklar söz konusu."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50