banner16

THY'den intihar eden eski çalışanı Ömer Koray Özbay'ın iddiaları hakkında açıklama

Türk Hava Yolları (THY) intihar eden eski bir çalışanı hakkında çıkan iddia ve paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada Ömer Koray Özbay isimli çalışanın iddialarıyla ilgili olarak "Şirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir." bilgisine yer verildi.. 

06 Haziran 2023
THY'den intihar eden eski çalışanı Ömer Koray Özbay'ın iddiaları hakkında açıklama

Türk Hava Yolları (THY) intihar eden eski çalışanı hakkında çıkan iddia ve paylaşımların incelendiğini bildirdi.

THY Basın Müşavirliğince, çalışmak için gittiği Japonya'da intihar ederek hayatına son veren eski çalışanı Ömer Koray Özbay hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İnternet ve sosyal medya mecralarında ortaklığımız iştiraklerinden TGS'de (Turkish Ground Service) görev yapmış ve 2019 yılı Mart ayında kendi isteğiyle görevinden ayrılmış Ömer Koray Özbay hakkında çıkan iddia ve paylaşımlar, şirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir." bilgisine yer verildi.

Ne olmuştu?

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services'te uzun yıllardır görev yapan Ömer Koray Özbay, bir veda mektubu bırakarak intihar etti.

THY'de yetkili Serkan Gündüz'ün kendisine yönelik sistematik mobbing uyguladığını ve dayanacak gücü kalmadığını belirten Özbay, veda notunda "Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

İntiharı öncesinde çektiği bir videoyu ve 4 sayfalık veda mektubunu sosyal medya hesabından paylaşan Özbay'dan daha sonra haber alınamadı.

Arkadaşları saatler sonra, Özbay'ın ölüm haberini aldıklarını aktardı. 

.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.