banner16

Meclis Başkan adayı Numan Kurtulmuş'tan CHP'ye ziyaret: Özgür Özel'den ikinci dönem için 'şartlı destek' açıklaması

AKP'li Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlık adaylığı için dilekçesini verdi 

06 Haziran 2023
Meclis Başkan adayı Numan Kurtulmuş'tan CHP'ye ziyaret: Özgür Özel'den ikinci dönem için 'şartlı destek' açıklaması

AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş, adaylık dilekçesini verdi. Kurtulmuş, "AK Parti Meclis Grubu yöneticileri ve MHP grup yöneticileri şahsımı TBMM Başkanlığı için aday gösterdiler. Bugün şahsi dilekçemi vererek süreci başlatmış olduk. Bundan sonra söz Meclis'teki 600 milletvekilinindir" dedi. 

Kurtulmuş, Meclis'te yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

"TBMM'yi önemli günler bekliyor. 28. dönemin tarihe öncelik edecek bir Meclis olacağına inanıyorum. Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmek için yasama alanında önemli adımlar atacaktır. Meclis'teki bütün milletvekili arkadaşlarımız için hayırlara vesile olmasını bekliyorum. Gün içerisinde diğer siyasi partileri ziyaret edeceğiz. Bu bir nezaket ziyaretidir. Biz isteriz ki siyasi partiler olarak parlamentoda çok farklı düşüncelerimiz olabilir ama anlayış içerisinde bu mücadeleyi sürdürmeliyiz."

CHP'yi ziyaret etti

AKP'nin TBMM Başkan adayı olan Numan Kurtulmuş, CHP TBMM Grubunu ziyaret etti. Kurtulmuş, "Kısa ama yararlı bir görüşme oldu. Meclisi çok önemli bir gündem bekliyor. Fedakar bir işbirliği içerisinde çalışacağız" dedi.

TBMM Başkan adaylığı için dilekçesini veren Kurtulmuş MHP'yi ardından CHP'nin TBMM Grubunu ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile kamera karşısına geçen Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş, "Kısa ama yararlı bir görüşme oldu. Meclisi çok önemli bir gündem bekliyor. Fedakar bir işbirliği içerisinde çalışacağız" derken, Özgür Özel, "Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.