banner16

CHP'nin yeni MYK'sında kim, kimdir?

CHP’de yeni MYK belli oldu. 17 olan MYK üyesi sayısı 15’e düştü. 

05 Haziran 2023
CHP'nin yeni MYK'sında kim, kimdir?

CHP’de yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belli oldu.

CHP’de yeni MYK belli oldu. 17 olan MYK üyesi sayısı 15’e düştü. CHP’den yapılan açıklamaya göre, yeni MYK üyeleri ve görevlendirmeleri şöyle:

. Genel Başkan, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri.

. Ahmet Akın, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Aylin Yaman, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Aysu Bankoğlu, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Bülent Kuşoğlu, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Devrim Barış Çelik, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Eren Erdem, Sosyal Medya Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Faik Öztrak, Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü

. Hasan Efe Uyar, İşçi Sendikaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Lale Karabıyık, İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Neslihan Hancıoğlu, Genel Sekreter.

. Semra Dinçer, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Tahsin Tarhan, Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Yunus Emre, Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

. Zeynel Emre, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

Yeni MYK üyelerinin özgeçmişleri

Ahmet Akın

25-26 ve 27. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. 25 ve 26. Dönemde Dışişleri Komisyonu, 26. Dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT)  üyelikleri yaptı.

29.01.2016-10.08.2020 arasında Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptı.

27. Dönem Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi.

CHP 37. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine seçilerek, MYK’da Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

İngiltere'de Dil ve Ekonomi ile Bahçeşehir Üniversitesi'nde siyaset eğitimi aldı. Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezuniyeti sonrasında Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler'de yüksek lisansını yaptı. İspanya başta olmak üzere farklı ülkelerde "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" üzerine birçok eğitim ve seminerlere katıldı. Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında genel müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.  İyi derecede İngilizce ve İspanyolca dillerini konuşuyor. Evli ve iki çocuk babası.

Aylin Yaman

Aylin Yaman, 1967'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1992-1996 yıllarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. 

2000-2020 yıllarında Ankara Güven Hastanesi'nde üst düzey yöneticilik yaptı. 

2015'te CHP'ye üye oldu. 2016-2018 yıllarında CHP Çankaya Sağlık Komisyonu üyeliği yaptı. 

24 Haziran 2018 Milletvekilliği Seçimi'nde Ankara 1. Bölge'den aday oldu. 26 Temmuz 2020'de 37. Olağan CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçildi. 

Yaman, son CHP MYK'sında Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. 

Aysu Bankoğlu

Aysu Bankoğlu, 1989'da Bartın'da doğdu. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Cambridge Üniversitesinde ve Amerika'da Cornell Üniversitesinde çeşitli eğitim seminerlerine katıldı. Bir süre İstanbul'da serbest avukatlık yaptı. Bankoğlu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Bartın Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Bülent Kuşoğlu

Yeminli Mali Müşavir, Maliyeci, Ekonomist. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.

İngiltere'de sosyal güvenlik konularında çalışmalar yaptı. Maliye Bakanlığı'nda Baş Hesap Uzmanlığı, Milli Savunma Bakan Danışmanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı, Dünya Bankası gözetiminde, Türk Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sisteminin Reformu projelerinde Değerlendirme Kurulu ve Yürütme Komisyonu üyeliği; özel sektörde genel müdürlük, yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Ulusal ve çeşitli internet gazetelerinde köşe yazıları yayımlanmaktadır.

24, 25 ve 26. Dönem'de Ankara Milletvekili seçildi. 24 ve 26. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 26. Dönem'de Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (EİTPA) Türk Grubu üyesi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kuşoğlu, iki çocuk babası.

Devrim Barış Çelik

Devrim Barış Çelik, 1978'te devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak Kayseri’de dünyaya geldi.

Aydın Nazilli’de başlayan ilköğretimini ailesinin tayini nedeniyle İzmir Balçova Orhangazi İlkokulu’nda tamamladı. Balçova Lisesi’nin orta kısmından sonra İzmir Selma Yiğitalp Lisesi’ni bitirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Aynı bilim dalında doktora tez çalışmasını yürütmekte.

Ayrıca Marmara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı, Mahallî İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı’nda da yüksek lisansa devam etti. 

Üniversite yıllarından itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalıştı. Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku akademik ilgi alanları olup; bu konularda çok sayıda makale ve araştırma raporu yazdı. Ayrıca, üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanında dersler verdi.

Seçim coğrafyası, sosyal ve siyasal araştırmalar ile veri analizi alanında danışmanlık yapmakta olup; turizm, gıda, reklam, sağlık ve inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği ile icra kurulu üyelikleri yaptı.

​İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) Başkanlar Kurulu üyeliği, İzmir Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ayrıca, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi.

CHP Gençlik Kolları’nda başladığı siyasete, Parti Okulu eğitmeni olarak devam etmiş, partinin görevlendirdiği çeşitli illerde üye temel eğitimi, eğitici eğitimi ve aday adayı eğitimleri vermiştir. CHP Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçim stratejileri hazırlama komisyonlarında çalıştı, BYKP bünyesinde akademik toplantı, konferans ve çalıştaylarının organizasyonunda görev aldı.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İzmir 1. Bölge 12. sıra, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İzmir 1. Bölge 8. sıra milletvekili adaylığı yaptı.

Müteaddit defalar mahalle, ilçe ve il delegelikleri yapmış olup, CHP'nin 37. İzmir İl Kongresi’nde “Kurultay Delegesi”, 37. Olağan Kurultayı'nda ise "Parti Meclisi Üyesi" seçildi.

Partisi Parti Meclisi üyesi olarak "Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürüttü.

17 Mayıs 2023 itibarıyla "Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı" görevini yürütüyor.

Eren Erdem

Eren Erdem 14 Ağustos 1986'da dünyaya geldi. İstanbul'ın Fatih ilçesinde doğan Eren Erdem, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel seçimlerinde TBMM’nin en genç siyasetçileri arasında yer aldı.

7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimler öncesi CHP İstanbul 3. Bölge 6. sıradan aday olan Erdem, 25. Dönem Milletvekili olarak CHP İstanbul Milletvekili seçildi.

Faik Öztrak

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi Bölümü'nden 1977'de mezun olan Faik Öztrak, 1987'de İngiltere Birmingham Üniversitesi'nden Kalkınma Finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master (M. Soc. Sc.) derecelerini aldı.

Meslek yaşamına Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) 1978'de başladı. DPT'de Daire Başkanlığı, Genel Müdürlük, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2000'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda Başkan Yardımcısı, 2001 krizinden sonra ise Hazine Müsteşarı oldu. Bu dönemde Türkiye'nin Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı'nın hazırlanmasında, uygulanmasında ve uluslararası kuruluşlarla müzakeresinde bürokrasi içinde en üst seviyede koordinasyon görevini üstlendi.

Hükümet değişikliğinin ardından, 2003'te Hazine Müsteşarlığı'ndan ayrılarak, bu tarihten sonra Milliyet gazetesinde ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk öğretim üyeliği, TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu direktörlüğü yaptı.

23, 24, 25 ve 26. dönemlerde CHP Tekirdağ Milletvekili seçilen Öztrak, 23. Dönem TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubunda bulundu, Asambleye bağlı Ekonomik ve Mali İşler, Sosyal İşler ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı yaptı. 24. Dönem TBMM'de NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) üyesi olan Öztrak, NATO-PA Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevinde bulundu. Halen NATO-PA Transatlantik Ekonomik İlişkiler Alt Komitesi Başkanlığı görevini yürütüyor.

2008-2016 arasında CHP'de Parti Meclisi üyeliği, Genel Saymanlık, Ekonomi Politikaları, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Dış İlişkiler(Vekaleten) Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

İngilizce ve Fransızca bilen Öztrak, evli ve bir çocuk babasıdır.

Hasan Efe Uyar 

Hasan Efe Uyar, 1991'de Amasya’da doğdu. İlk ve orta oğrenimini memleketi Tokat/Erbaa’da tamamladı. 2010'da CHP Erbaa Gençlik Kolları Başkanı olarak, 12 Eylül Anayasa referandumunda HAYIR kampanyası yürüttü. Aynı yıl başladığı İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi  süresince, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı, Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2015'ten itibaren kendine ait hukuk bürosunda mesleki faaliyetlerini sürdürmekte olup, İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor.

CHP’nin 27. Dönem Tokat 2. sıra milletvekili adayı oldu. Halkevleri üyesi. Halkevleri Hukuk Dairesi ve Çağdaş Avukatlar Grubu’nda aktif olarak çalışmalar yapmakta.

Lale Karabıyık

Lale Karabıyık, 22 Ağustos 1965'te Bilecik'te doğdu. Finans Profesörü; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

1999'da doçent unvanını aldı. 2005'te Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Finans Ana Bilim Dalına profesör olarak atandı. 8 ders ve araştırma kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 39 makalesi, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş 7 tebliği ve araştırma ödülleri bulunmakta. Çeşitli basın ve yayın organlarında ekonomi ve piyasa değerlendirmeleriyle yer aldı. Akademik görevlerinin yanı sıra UÜ İİBF Dekan Yardımcılığı, UÜ ÖYP Koordinatörlüğü, UÜ Senato Üyeliği, UÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Üniversiteler Ortak Lisansüstü Programlar Koordinatörlüğü gibi çeşitli idari görevlerde de bulundu.

25 ve 26. Dönem'de Bursa Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev aldı. Sırasıyla CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu, Eğitim Politikalarından, Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu; bu dönemde tekrar Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte. MYK ve Parti Meclisi üyesi.

Neslihan Hancıoğlu

Neslihan Hancıoğlu, 1963'te Ordu'nun Ünye ilçesinde doğdu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Şekerbank TAŞ Bafra, Samsun, Ünye şubelerinde yöneticilik ve müdürlük görevlerinde bulundu. 2010 yılında Samsun İlkadım ilçesi CHP Kadın Kolları Başkanlığı, 2011'de CHP Samsun İl Yönetiminde İl Sekreterliği yaptı. 27. Dönem Samsun Milletvekili olarak seçime girdi. 

Semra Dinçer

Semra Dinçer, 1966 Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu. Uzun yıllar inşaat ve turizm sektöründe yöneticilik görevi yaptı. 2007'den itibaren CHP Keçiören ilçe örgütünde aktif olarak görev yapmakta. 07 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce partinin gerçekleştirmiş olduğu ön seçimde Ankara 2. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı olarak seçildi.

Tahsin Tarhan

Tahsin Tarhan (d. 15 Nisan 1964, Gümüşhane), Türk politikacı. 30 Mart 2014 seçimlerinde partisinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu, ancak seçimi İbrahim Karaosmanoğlu'na karşı kaybetti. Tarhan, 7 Haziran 2015'te yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1 Kasım 2015'te yapılacak olan genel seçimlerinde CHP tarafından 2. sıradan Kocaeli Milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. İyi düzeyde İngilizce bilen Tarhan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yunus Emre

1982 İzmit'de doğdu. Babasının adı Şahin, annesinin adı Şengül'dür. Bakırköy İlçe ve İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. Doktorasını Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü'nde tamamlayan Doç. Dr. Yunus Emre, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi öğretim üyesi olarak çalıştı. CHP Tarihi ve sosyal demokrasi üzerine Türkiye’de ve yurtdışında birçok kitabı ve makalesi yayımlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi. 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılan CHP 36. Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçildi. 27. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Yunus Emre, TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi. Çok iyi derece İngilizce bilen Yunus Emre, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.  

Zeynel Emre

Zeynel Emre, 1981'de Manisa'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Zeynel Emre, Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet ve Liderlik Okulu” Sertifika Programı’nı tamamladı.

Gençlik yıllarından itibaren CHP üyesi olan Zeynel Emre, partide Mahalle Delegeliği, İl Delegeliği, Bakırköy İlçe Örgütü Avukatlığı gibi çeşitli kademelerde görev yaptı. Halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı da yapan Emre, 2012-2015 arasında İstanbul İl Sekreterliği görevine seçilerek CHP tarihinde bu göreve seçilen en genç üyelerden biri oldu. Yaklaşık iki yıl CHP'ye temsilen İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’nda yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği bünyesinde, CHP’ye proje hazırlayan "Katılım Hareketi" isimli siyasi proje grubunun kurulmasına katkı sağladı ve grubun çalışmalarında yer aldı.

2015'te yapılan ön seçim sonrasında CHP'den milletvekili adayı olan Emre, Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimi'nde İstanbul Milletvekili oldu. Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimi ve 2018 Türkiye Genel Seçimi'nde tekrar aday gösterildi ve CHP İstanbul Milletvekili oldu. TBMM Grup Yönetim Üyeliği yapan Emre, 2016'da Meclis bünyesinde kurulan 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu üyeliğinde bulundu. TBMM Adalet Komisyonu üyeliği ve komisyonun CHP grup sözcülüğünü yaptı.

Zeynel Emre, son CHP MYK'sında Hukuk ve Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.