banner16

Zihinsel engelli kadına cinsel istismarla suçlanan tarikat lideri tutuklandı

Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade, zihinsel engelli E.D.’ye tecavüz ettiği dava dosyasında ortaya çıktı. İstismara maruz kalan 23 yaşındaki kadın intihar etti. Tutuklanan Sade’nin ise mahkeme 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsini istedi. 

05 Haziran 2023
Zihinsel engelli kadına cinsel istismarla suçlanan tarikat lideri tutuklandı

İstanbul’da yüzde 50 engelli E.D’nin Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade’nin tecavüzüne uğradığı İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan bir dava dosyasında ortaya çıktı. Cinsel istismara maruz kalan 23 yaşındaki E.D ise intihar ettiği ortaya çıktı. Sade ise tutuklandı.

Halk TV’de yer alan Seyhan Avşar’ın haberine göre olay 7 Mart günü yaşandı. O gün, dedesi E.’yi çalıştığı okula bıraktı. Ancak E., okul görevlilerine “Canım sıkılıyor” diyerek okuldan ayrıldı. E.D., okula yakın bir yerde bulunan sosyal tesise kadar yürüdü. Burada bir bankta oturdu. O esnada, E.’nin yanına bir kişi geldi. E.D. bu kişiyi tanımıyor dahası daha önce de hiç görmemişti. Dava dosyasına göre bu kişi İsmailağa camiasına yakınlığı ile bilinen “Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Rıza Sade Hoca Efendi” olarak tanınan 34 yaşındaki Alperen Sade’deydi.

Dedesini aramasına engel oldu

Sade, zihinsel engelli E.’ye, “Seni biraz Tuzla’da gezdireyim mi?” diye sordu. E.D.’de de, başına geleceklerden habersiz, kabul etti. Alperen Sade, E.’yi aracına alarak Tuzla’ya doğru yola çıktı. E.D. araçta dedesini aramak istedi. Ama Sade buna izin vermedi. İddiaya göre, Sade genç kızı “Seni öldürürüm” diyerek dedesini aramaktan vazgeçirdi. Sade Genç kızı Çekmeköy’deki evine götürdü.

İddiaya göre Sade’nin E.D.’yi götürdüğü evde imam nikahı kıyıp ardından tecavüz etti. E.D.’ye yönelik tecavüz birçok kez tekrar etti. Sade, gece saat 01.00 sıralarında genç kızı bir AVM’ye yakın köprü altına bırakıp kaçtı.

E.D. başından geçenleri kız kardeşine anlattı. Aile hemen emniyete başvurdu. E.D. emniyet ifade vererek yaşadıklarını anlattı. E.D.’nin ifadesi sonrası polis, savcılık talimatı ile çalışmalarına hız verdi.

Günlerce iz sürüldü. Plaka takip sistemi ile MOBESE kayıtlarına bakıldı. Ve, E.D.’nin hayatını karartan Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına aldı. Alperen Sade çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. Sade tutuklandı ancak E.D. ise yaşadığı dehşetin etkisinden bir türlü çıkamadı.

E.D. olaydan 15 gün, yani 23 Mart günü, Pendik’te, ailesi ile yaşadığı apartmanın dördüncü katında bulunan evlerinin yatak odasının penceresinden atlayarak öldü.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI DAVASI AÇILDI

Alperen Sade hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen günlerde iddianame hazırlandı.

İddianamede Sade’nin, E.D.’nin zekâ geriliğinden yararlanarak imam nikâhı kıydığına işaret edildi.

İddianamede Sade’nin E.D.’yi istismar ettiği ve buna dayanamayan genç kadının intihar ettiği anlatıldı.

Sade’nin “Cinsel amaçla tehdit kullanma suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Organ sokmak suretiyle cinsel saldırı” suçlarından cezalandırılması istendi. Mağdurenin intiharına ilişkin soruşturmanın ise ayrıca yürütüldüğü belirtildi. Sevk maddelerine göre Sade’nin 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

UZLET İLİM YAYMA DERNEĞİ

Uzlet İlim Yayma Derneği şimdilerde tutuklu bulunan Alperen Sade (Ali Rıza Sade Hoca Efendi) tarafından 2020 yılında kuruldu. Edinilen bilgilere göre bu dernek halen faaliyetlerine devam ediyor. Alperen Sade’nin kurucu başkanı olduğu dernek çok sayıda çocuğa “eğitim” veriyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan bu dernek sık sık cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Kuran okutma programları düzenliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.