banner16

Wayfair skandalı Türkiye'ye sıçradı!

ABD'li alışveriş sitesi Wayfair'de çocuk ticareti yapıldığına dair dünyayı saran dedikodular Türkiye'ye de sıçradı. Trendyol alışveriş sitesinde de fahiş fiyatlarla satışa sunulan çocuk kıyafetleri sosyal medyada yoğun yorumlara neden oldu. 

13 Temmuz 2020
Wayfair skandalı Türkiye'ye sıçradı!

ABD'de ortaya çıkan Wayfair alışveriş sitesinde çocuk ticareti yapıldığı iddiaları etrafında oluşan skandal dünya genelinde büyüyor.

ABD'de ev eşyaları satan Wayfair sitesinde çocuk ticareti yapıldığı iddialarının ardından, Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren alışveriş sitesi Trendyol'da anlamsız bir şekilde yüksek fiyatlara satılan çocuk kıyafetleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Trendyol sitesinde, bir çocuk kabanı 290 bin TL ile, kız çocukları için ekose bir ellbise ise 120 bin TL ile satışa sunulmuştu. Üstelik, bunlar da indirimli fiyatlar olarak sunuluyordu. Satıcının sadece 4 çocuk kıyafeti satışa sunması iddiaları ve şüpheleri daha da artırıyordu.

Fahiş fiyata satılan çocuk kıyafetleri, halı, parti elbiseleri gibi ürünler nedeniyle sosyal medyada söylentilerin artması üzerine Trendyol da bir açıklama yaptı. Trendyol'un açıklaması şöyle:

TRENDYOL'DAN KAMUOYU AÇIKLAMASI 

"Trendyol olarak hassasiyetle yakından takip ettiğimiz sosyal medyadaki iddialara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Türkiye'nin Trendyol'u olarak onbinlerce satıcıyı müşterilerimizle buluşturduğumuz pazaryeri modelimizde ürün isimleri, açıklamaları ve fiyatları satıcılarımız tarafından belirlenmektedir. 15 milyondan fazla ürün bulunan platformumuzda, veri girişleri ile ilgili hatalı işlemlerle karşılaşılabilmektedir. Hatalı veri girişlerini ve her türlü ayrımcılık içeren söylemleri takip ediyor ve satıcılarımızı bilgilendirerek platform kuralları gereği, ürünleri yayından kaldırıyoruz. 'Şikayet Et' özelliği ile müşterilerimizden aldığımız bildirimleri de ivedilikle inceliyoruz. Ayrıca platform olarak satıcılarımızın hatalı veri girişlerini ve operasyonlarını iyileştirmeye yönelik eğitimleri düzenli olarak gerçekleştirmeye ve kontrol mekanizmalarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Sosyal medyadaki iddialarda yer alan ürünlerle ilgili yaptığımız incelemelerde, belirtilen fiyatlardan hiç satış yapılmadığı ve bu durumun veri girişlerindeki hatalardan kaynaklandığı gözlenmiştir. Türkiye'nin Trendyol'u olarak markamızın böyle bir iddia ile yan yana gelmesinden son derece üzgünüz. Böyle bir konuda kamuoyunda oluşan haklı hassasiyeti en içten şekilde paylaştığımızı ve konunun kesinlikle karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50