banner16

Gezi eylemleri 10 yaşında: Yaşamını yitirenler Taksim'de anıldı; en az 40 kişi gözaltında

Gezi eylemlerinin 10. yılında Taksim Dayanışmasının çağrısıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde açıklama yaptı. Polis, İstiklal Caddesi'nde toplanan Türkiye Komünist Partili bir gruba müdahale etti; en az 40 kişi gözaltına alındı. 

31 Mayıs 2023
Gezi eylemleri 10 yaşında: Yaşamını yitirenler Taksim'de anıldı; en az 40 kişi gözaltında

Gezi eylemlerinin 10. yılında Taksim Dayanışmasının çağrısıyla çok sayıda yurttaş TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi.

"Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza” pankartının asıldığı şube binasının önünde bir araya gelen kitle “Gezi tutsakları onurumuzdur”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Erdoğan gidecek başka yolu yok” sloganları attı.

Gezi'nin 10'uncu yılında yapılan basın açıklamasında Gezi eylemleri nedeniyle açılan davalarda tutuklanan Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater için adalet ve özgürlük talep edildi. 

 Gerçekleştirilen basın açıklamasında, "Gezi Parkı'nı koruduğumuz için gurur duyuyoruz. 10 yıl geçmesine rağmen o günkü adaletsizlikler ve eşitsizlikler devam ediyor. Umudu büyüteceğiz, adaleti mutlaka bu topraklara getireceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

CHP'li Ali Şeker, İşçi Partili Ahmet Şık ve HDP milletvekili Musa Piroğlu da anmaya katılanlar arasında yerini aldı.

Gezi’nin 10’uncu yılında anma eylemleri için bariyerleri aşarak Taksim’de İstiklal Caddesi’nde Boyun Eğme pankartı asan ve ‘Boyun eğme, memlekete sahip çık sloganları atan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde eylemcilere biber gazı da sıkıldı.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre, polisin müdahalesi sonrası eylemcilerden en az 40’ı gözaltına alındı.

Taksim eylemler öncesi barikatlarla abluka altına almıştı. Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı’nın çevresine barikatlar konmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.