banner16

Alkole zam yapıldı, sigaraya büyük zam yolda

Ötelenen zamların cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimleri sonrasında devreye sokulacağı söyleniyordu. Başta market fiyatları olmak üzere ilk zam sigara ve alkol fiyatlarında oldu. 

30 Mayıs 2023
Alkole zam yapıldı, sigaraya büyük zam yolda

Seçim öncesinde baskılanan döviz kurları ihracatçıların yakınmalarına neden olurken bir çok alanda zam geleceği belirtmişti. Seçim sonrasına ötelenen zamlar seçim sonuçlarının hemen akabinde geldi. İlk zamlar ise sigara ve alkol fiyatlarına geldi.

Dün A101 marketin tüm fiyat etiketlerini zamlı etiketlerle değiştirmeye başladığına dair sosyal medyada görüntüler paylaşılırken, market ürünlerine minimum yüzde 30 zam yapıldığı iddia edildi. Bununla birlikte ekonomist Murat Muratoğlu, dün katıldığı Sözcü TV’de sigara fiyatlarından başlamak üzere her alanda zam yapılacağına dair öngörülerini paylaştı.

Dolar kurunun 25-26 TL bandına çıkacağına dikkat çeken Muratoğlu, akaryakıta, sigara ve alkole ve de tüm market ürünlerine, hiperenflasyonu en derinden hissedebileceğimiz şekilde zam yapılacağını iddia etti. Aynı saatlerde Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya 10 TL’ye kadar zam geleceğini açıkladı.

Sigaraya bu hafta sonuna kadar zam beklediğini belirten Murat Muratoğlu ve Aybaş, bu 10 liralık zammı bir anda yapamayacaklarını, yıl sonuna kadar kademeli olarak yapacaklarını söylerken alkol fiyatlarına bugün büyük bir zam yapıldı ve fiyat listeleri güncellendi.

alkole-zam.jpeg

Alkole ilk zam rakı grubunda yapıldı. Rakı grubunda 100 cl’lik rakının fiyatı 589 lira olurken, 70 cl’lik rakı fiyatı 429 lira oldu. Aynı rakı grubunun 50 cl’lik olanı 319 lira, 35 cl’lik şişesi ise 239 lira oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.