banner16

Şentop: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a desteğini açıklamalı

Kılıçdaroğlu'na seslenen Şentop, "Erdoğan'a desteğini açıklayıp, Türkiye'yi rahatlatabilir" dedi. 

22 Mayıs 2023
Şentop: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a desteğini açıklamalı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “İttifaklar ile adayların oy oranlarının aşağı yukarı aynı” olduğunu söyleyerek, cumhurbaşkanlığı seçiminin 'fiilen ilk turda bittiğini' öne sürdü.

NTV canlı yayınında, 14 Mayıs seçimini yorumlayan Şentop'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘YAPAY BİR MOTİVASYON OLUŞTURDULAR’

Seçimin ikinci tura kalmayacağı bir sistem düşünülebilir. Seçim öncesi Kılıçdaroğlu kazanıyor, Muharrem İnce engelliyor gibi bir hava oluşturdular. Aynı anket şirketlerinin bir hafta öncesinde farklı sonuçlar paylaştıklarını gördük. Bu anket şirketlerinin durumunu da değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Yapay bir motivasyon oluşturdular, ortaya çıkan tablo Türkiye gerçekliğinin öyle olmadığını gösterdi.

‘İTTİFAK İÇİ OY DEĞİŞİMLERİ AYRICA İNCELENİR’

Türkiye'deki bu milliyetçi kavramı batıdaki gibi ırkçılığa oturan bir yerde değil. Tam bağımsız Türkiye bağlamında bir milliyetçilik var Türkiye'de. İttifaklar içerisindeki oy değişimleri ayrıca değerlendirilir.

‘KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'A DESTEĞİNİ AÇIKLAMALI’

Sinan Oğan'ın bu yönde bir karar vereceğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu seçimde Sayın Erdoğan'a destek vermesi çağrısı yapıyorum. Erdoğan'a desteğini açıklayıp Türkiye'yi rahatlatabilir. Sinan Bey kıymetli bir akademisyen ve siyasette de bir duruşu olan bir arkadaşımız. Ben ikinci turun adayların ittifakı olarak değil de tabanların ittifakı olarak görüyorum. Sinan Bey'in fikirleriyle seçmenin fikrinin uyuştuğununu görüyoruz. Açıkladığı görüşün etkili olabileceğini düşünüyorum.

16 PARTİLİ MECLİS

Önemli olan burada Meclis çoğunluğunun nasıl oluştuğu meselesidir. Meclis'te farklı görüşlerin olmasının ben faydalı olduğu kanaatindeyim. Parlamentoda konuşmak kurallar dahilinde herkesin hakkı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.