banner16

Mansimov'un FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapsi isteniyor

Palmali şirketlerinin sahibi Mubariz Mansimov Gurbanoğlu hakkında yürütülen FETÖ soruşturması tamamlandı. İddianamede Gurbanoğlu’nun “FETÖ üyeliği” suçundan 15 yıl hapsi istendi. 

14 Haziran 2020
Mansimov'un FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapsi isteniyor

İddianamede, Gurbanoğlu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Palmali Holding adına kayıtlı GSM hatları üzerinden FETÖ’nün tepe yönetiminde yer alan Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’le 17- 25 Aralık sürecinden sonra da 65 kez iletişim kaydının olduğu öne sürüldü.

TANIK İFADELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Gurbanoğlu’nun yüz yüze görüştüğü Fethullah Gülen’e ait kişisel eşyaları alıp kurmuş olduğu müzede sergileyecek kadar FETÖ’ye yüksek aidiyet içerisinde hareket ettiği iddia edildi. Gurbanoğlu’nun örgüt suçundan işlem tesis edilen veya bu yönde hakkında araştırma yapılan çok sayıda kişiyle de para transferlerinin mevcut olduğu ileri sürüldü. İddianamede yer alan tanık ifadeleri de dikkat çekti.

M.E. isimli tanık ifadesinde, “15 Temmuz darbe girişiminden bir iki hafta önce ofisteki bir konuşmada Mubariz Gurbanoğlu ‘Bunların hepsi gelip geçici. Hoca efendi gelecek’ diyerek elini kalbine götürüp, birkaç kez vurdu” dedi.

A.A. isimli tanık ise ifadesinde Gurbanoğlu’nun Fethullah Gülen’i 2009 veya 2010 yıllarında ziyaret ettiğini belirterek “Burada Mubariz, Gülen’e ‘Ne zaman dönüyorsunuz’ şeklinde sordu. Gülen ise ‘Belli değil’ cevabı verdi. Bu cevap üzerine Mubariz, ‘Uçağım burada hazır, isterseniz sizi her zaman götürebiliriz bu ülkenin size ihtiyacı var’ şeklinde yanıt verdi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50