banner16

Erkan Baş, yurtdışı seçmene seslendi: Bu seçim, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki seçim olmaktan çoktan çıktı

TİP lideri Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yurtdışındaki seçmene seslendi. 

21 Mayıs 2023
Erkan Baş, yurtdışı seçmene seslendi: Bu seçim, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki seçim olmaktan çoktan çıktı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanma sürecine giren yurtdışındaki seçmene seslendi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısını yineleyen Baş, "Sandığa küsme, umutları yitirme zamanı asla değildir" ifadelerini kullandı.

TİP lideri Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yurtdışındaki seçmene seslendi. "Üzerimize düşen görev, oylarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için sandığa gitmek ve oyumuzu kullanmaktır" diyerek seçmeni oy vermeye çağıran Baş, "Saraydakine 14'ünde kapıyı araladık, 28 Mayıs'ta hep birlikte 'güle güle' diyelim" diye konuştu.

Erkan Baş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçim, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki seçim olmaktan çoktan çıktı"

"Yurtdışında yaşayan, okuyan ve çalışan dostlarım. Bugün itibariyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bulunduğunuz ülkede oy verme işlemleri başladı. Sizden, mümkün olan en kısa sürede sandığa giderek eşitlikten, kardeşlikten, özgürlükten, ülkemizi saray karanlığından kurtulma iradesinden yana oy kullanmanızı istiyorum. Sizden, Kemal Kılıçdaroğlu için oy kullanmanızı istiyorum.

Konuşacak az şey kaldı. Bu seçim, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki seçim olmaktan çoktan çıktı. Bu seçim, domuz bağcıları, kendi sıralarında Meclis'e gönderenlerle ülkemizde kadınların eğitim ve yaşam hakkını savunanlar arasında bir seçimdir.

"Tayyip Erdoğan, ülkede meşruiyetini çoktan yitirmiş birisidir"

Bu seçim, ülkemizin parasını pul edenlerle, gençlerin geleceğini yok edenlerle, milyonlarca emekçi için yeniden umudun yeşermesi arasında bir seçime dönüşmüş durumda.

Karşımızda beliren tehlike ciddidir. O yüzden şimdi sandığa küsme, umutları yitirme zamanı asla değildir. Sevgili dostlar, şunu unutmayın; Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta halkın yarısının bile desteğini arkasına alamamış ve ülkede meşruiyetini çoktan yitirmiş birisidir.

Şimdi, üzerimize düşen görev, oylarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için sandığa gitmek ve oyumuzu kullanmaktır. Haydi, saraydakine 14'ünde kapıyı araladık, 28 Mayıs'ta hep birlikte 'güle güle' diyelim."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50