banner16

Hakan Çalhanoğlu İstanbul'a geliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter, ilk maçta 2-0 yendiği Milan'ı rövanşta da 1-0 mağlup ederek, İstanbul'da oynanacak finale gitmeye hak kazandı 

17 Mayıs 2023
Hakan Çalhanoğlu İstanbul'a geliyor

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında iki İtalyan devi Inter ile Milan karşı karşıya geldi.

Giuseppe Meazza'da oynanan karşılaşmayı Inter 1-0 kazandı ve toplamda 3-0'lık skorla İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi final biletini alan ilk takım oldu.

Milano derbisinin ilk yarısından gol gelmedi. Lautaro Martinez, 74. dakikada Inter'i 1-0 öne geçirdi.

Kalan sürede skor değişmedi ve rakibini 1-0 yenen Inter, adını finale yezdırdı. Inter'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, dev mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Milan'ın ev sahipliğinde oynanan ilk maçı da Simone Inzaghi'nin Inter'i 2-0 kazanmıştı.

Inter'in rakibi Mancester City-Real Madrid eşleşemesini geçen ekip olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran 2023 Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

13 YIL ARADAN SONRA FİNAL OYNAYACAK

Bu sonuçla Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı 2010 sezonundan bu yana ilk kez finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi’ni daha önce 3 kez kazanan Inter, 6. kez bu kupada final oynayacak.

Bu arada Inter, İstanbul’un ikinci kez ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak ikinci İtalyan takımı olacak.

Inter'in finaldeki rakibi ise yarın belli olacak. İngiltere'nin Manchester City takımı, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İspanya'nın Real Madrid takımını konuk edecek.

Hakan Çalhanoğlu: Evime geliyorum

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Instagram hesabından Inter formalı elinde Türk bayrağı ve fonda Galata Kulesi bulunan bir görsel paylaşarak, "Evime geliyorum" yazdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.