banner16

YSK, adayların oy oranlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, yurt içi ve yurt dışı açılan sandık oranlarına ilişkin bilgi verdi. 

15 Mayıs 2023
YSK, adayların oy oranlarını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Saat 02.25 itibarıyla toplam sandıklarda açılma oranı yüzde 91,93 olup; yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94,68, yurt dışı sandıklarda açılma oranı ise yüzde 36,85’tir. Bu verilere göre; Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,49, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,79, Sayın Sinan Oğan yüzde 5,29, Sayın Muharrem İnce yüzde 0,43 oy oranına sahiptir” dedi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, yurt içi ve yurt dışı açılan sandık oranlarına ilişkin bilgi verdi. Yener, YSK önünde saat 02.40’ta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Saat 02.25 itibarıyla toplam sandıklarda açılma oranı yüzde 91,93 olup; yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94,68, yurt dışı sandıklarda açılma oranı ise yüzde 36,85’tir. Bu verilere göre; Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,49, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,79, Sayın Sinan Oğan yüzde 5,29, Sayın Muharrem İnce yüzde 0,43 oy oranına sahiptir.

Milletvekili seçimlerinde ise şu an itibarıyla yüzde 7’lik ülke barajını geçen siyasi partilerimiz; Cumhur İttifakı’nda Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi; Millet İttifakı’nda Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti; Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’dir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50