banner16

İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlanması ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi de serbest

Daha önce gözaltına alınan 15 kişi de serbest kalmıştı 

10 Mayıs 2023
İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlanması ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi de serbest

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki konuşması sırasında çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen dokuz şüpheliden biri savcılık sonrası, sekizi ise adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı. Daha önce gözaltına alınan 15 kişi de serbest kalmıştı.

İmamoğlu'nun 7 Mayıs akşamı Erzurum Kent Meydanı’nda yaptığı konuşması sırasında kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırı yapılmıştı. Çıkan olaylarda İmamoğlu’nun içinde bulunduğu otobüsün camları kırıldı, 17 kişi de atılan taş ve pet şişelerin isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Bir gün sonra İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarını inceleyip,16 kişiyi tespit etti. Şüphelilerden 15’i gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden birii savcılık ifadesinin ardından, diğerleri ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında kamera kayıtları sonrası olayla ilgili dokuz şüpheli daha tespit edildi. Polis, dün de dokuz şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye çıkarılan dokuz şüpheliden biri savcılık sonrası, sekizi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olaya karıştığı tespit edilen bir kişinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor. (DHA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.