banner16

TBMM Başkanı Şentop'tan 'GAMER' açıklaması: Bakanlığın açıklama yapması lazım

İçişleri Bakanlığı'nın paralel seçim takip sistemi GAMER'e ilişkin konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Bunu bilmiyorum, bakanlığın açıklama yapması lazım" dedi. Şentop, Türkiye'de şaibeli seçim olmadığını savundu. 

10 Mayıs 2023
TBMM Başkanı Şentop'tan 'GAMER' açıklaması: Bakanlığın açıklama yapması lazım

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı CNN Türk yayınında İçişleri Bakanlığı'nın tartışmalara neden olan paralel seçim takip sistemi GAMER'e ilişkin "Bunu bilmiyorum, bakanlığın açıklama yapması lazım" yorumunda bulundu.

YSK'deki verilerin esas alındığını belirten Şentop, "YSK verileri partilerle paylaşılıyor. Seçim yapılır ve sayılır tutanaklar oradaki siyasi partilere verilir. Takip edebilmek mümkün. Yanlış olur mu, yanlış olabilir. Ama sürecin kendisi yanlışlıkları düzeltebilecek alan savunuyor. Türkiye'de şaibeli seçim yok" dedi.

Şentop, İBB seçimlerine atıfta bulunarak "İBB seçimlerinde de iddialar var, kararlar yine hakimlerin bulunduğu seçim kurulları tarafından karar veriliyor" diye konuştu.

Şentop, seçime yönelik anketlere ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunu anket çalışmalarında da görebiliyoruz, şöyle bir ortam yaratmaya çalışılıyor. Erdoğan karşısında bir ittifak olarak kazanıyoruz ama bizim kazanmamızı engelleyecek ortam hazırlanıyor algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu seçim gecesi sokağa çıkmayın diye yaptığı açıklama var. Şaibe ortamı oluşturmaya çalışan çevreler var."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50