banner16

Almanya: Türkiye-AB müzakereleri sonlandırılsın

Alman Federal Meclisi'nde, Birlik Partileri AB için Türkiye ile adaylık müzakerelerinin sonlandırılmasını istedi. 

13 Temmuz 2020
Almanya: Türkiye-AB müzakereleri sonlandırılsın

Ayasofya'nın 86 yıllık müze saçmalığı sona erdi...

Cuma günü Danıştay'ın Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararı imzalamıştı.

Erdoğan, daha sonra  Ayasofya'da ilk namazın 24 Temmuz Cuma günü kılınacağını da duyurdu.

ALMANYA AB İLE TEHDİT ETTİ

Alman Federal Meclisi'nde Birlik Partileri (CDU/CSU) Avrupa Politikaları Sözcüsü Florian Hahn, Türkiye'de Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılıp camiye dönüştürülmesi kararına tepki gösterdi.

Kararı, "Ortak Avrupa kültürüne karşı bir provokasyon" olarak nitelendiren Hahn, kararın "Türkiye'nin yıllardır Avrupa Birliği'nden giderek artan yabancılaşmasını" da gösterdiğini söyledi.

Hahn, "Bundan bazı sonuçlar çıkarmalı ve Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerini sonlandırma cesareti göstermeliyiz." şeklinde sözlerini sürdürdü.

AB'DEN DE TEPKİ GELDİ

AB Dış İlişkiler ve Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Ayasofya'nın camiye dönüştürülme kararından üzüntü duyduğunu açıklamıştı. Borrell, Ayasofya'nın "Güçlü bir sembolik, tarihi ve evrensel değer" taşıdığını ifade etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.