banner16

Rahatsızlığından 4 gün sonra alanlara dönen Erdoğan yine CHP'yi hedef aldı: Gazi'nin partisi, Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür

TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Geçen günlerde rahatsızlanarak tüm programlarını iptal eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 gün sonra alanlara geri döndü. 

29 Nisan 2023
Rahatsızlığından 4 gün sonra alanlara dönen Erdoğan yine CHP'yi hedef aldı: Gazi'nin partisi, Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür

Geçen günlerde rahatsızlanarak tüm programlarını iptal eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 gün sonra alanlara geri döndü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in kullandığı Anadolu kırmızısı TOGG T10X ile Teknofest alanına gelen Erdoğan'ın sahnedeyken ve sahneden inerken Aliyev'in koluna girmesi dikkati çekti. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında muhalefeti ve rakibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.  

Millet İttifakı için "9'lu koalisyon" diyen Erdoğan, "Ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz, geçmişte bu koalisyonları çok gördük" dedi. Kılıçdaroğlu’nun “İktidara geldikten hemen sonra, Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz. bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak” vaadine, “FETÖ'cülerle hamburger yemek için gittiği Amerika'da kendisine verilen talimatları tek tek ifşa etmeye başladı” diyerek tepki gösterdi.

“Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır” diyen Erdoğan, “Bay bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü” dedi. Erdoğan sözlerinin devamında yatırım yapma talebinde bulunanlardan daha sonra ses çıkmadığını belirterek, “Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek” ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında da, “Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının yönetiminde Gazi'nin partisi Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür” diyen Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına hürmeten CHP'yi özellikle de CHP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımıza Allah'tan sabır diliyorum. Kendilerine cumhurbaşkanı adayı diye bu kişinin dayatıldığı diğer partilere gönül vermiş insanlarımıza da Allah sabır versin diliyorum. En büyük sabrı da bir seçim dönemi çeşitli mecralardan sürekli kendisine maruz kalacakları için siz gençlerimize diliyorum. İnşallah gençler 14 Mayıs'ta tüm bu utanç sahnelerine son vermeye hazır mısınız?” sözlerini kaydetti.

Azerbaycan ve TOKİ'nin Kahramanmaraş'taki ortak projesinin temeli atıldı

TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor.  Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in kullandığı Anadolu kırmızısı TOGG T10X ile Teknofest alanına geldi. İki lider ardından birlikte kürsüye çıkarak ziyaretçilere karanfil dağıttı.

Erdoğan, Aliyev ile sahneye çıktı. Burada yaptığı konuşmada Aliyev'in Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut sözü verdiğini söyleyen Erdoğan, "Orada gerek okulu gerek camisiyle orada birçok konseptin içerisinde yer alan binalarla beraber Azerbaycan adeta orada şehri inşa etme kararı verdiler. Bugün bu vesile ile bunun da temelini atacağız" diye konuştu.

Ardından kürsüye çıkan Erdoğan şunları kaydetti:

"Şöhreti ülkemizin sınırlarının da ötesine taşan TEKNOFEST'in yedincisinde sizlerle birlikteyiz"

"Gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki gençlerimizi buradan bir kez daha sevgi ile selamlıyorum. Dünyanın bir numaralı havacılık , uzay ve teknoloji festivalinde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İstanbul'umuzun ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden teşrif eden gençlerimize İstanbul'umuza hoş geldiniz diyorum. İlham Aliyev'e katılımlarından dolayı, eşleriyle birlikte bilhassa teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Libya Başkanı kardeşime de teşekkür ediyorum. Şöhreti ülkemizin sınırlarının da ötesine taşan TEKNOFEST'in yedincisinde sizlerle birlikteyiz.

" Bu yıl 333 bin takım, 1 milyon yarışmacı sayısına ulaştık"

Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından da inşallah Ankara'da yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in ülkemize ve siz gençlere hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere bu gurur tablosunu yaşatan T3Vakfı'na bakanlıklarımıza tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. yarışmaya katılan fikirleriyle önümüzde yeni ufuklar açan tüm kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Maşallah başvuran takım sayısı her sene katlanarak artıyor. Biliyorsunuz bu etkinliğe 4 bin 333 başvuru ile bismillah demiştik, bu yıl 333 bin takım, 1 milyon yarışmacı sayısına ulaştık. Yarışma kategori sayısı da 14'ten 41 ana ve 102 alt kategoriye çıktı. Katılımcıların artmasıyla birlikte ödül ve teşviklerimizin meblağı da yükseldi. İlklerin festival olan TEKNOFEST'in önümüzdeki yıllarda başarı çıtasını daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum.

"Baykar, asrın felaketi karşısında sergilediği örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu"

Bu vesile ile 6 şubat depremleri sonrasında milletimizin imdadına koşan T3 Vakfı'mızı ve Baykar şirketimizi tebrik ediyorum. Baykar, asrın felaketi karşısında sergilediği örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

"Gençlerimizin hayallerinin peşinden korkusuzca gidebileceği bir iklimi ülkemizde kurmak için de çok mücadele verdik"

T3 Vakfı ve Teknofest gönüllüsü genç kardeşlerimiz birçok kez bölgeye giderek depremzedelerimizin yanlarında oldular. Gayretleriniz dolayısıyla sizleri tekrar kutluyor, Allah hepinizden razı olsun diyorum. Aynı şekilde Kahramanmaraş'ta temelini beraber attığımız deprem konutları için İlham kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Bir siyasetçi için  en büyük mutluluk kaynağı verdiği emeklerin boşa gitmediğini bizzat kendi gözleriyle görmesidir. Biz Türkiye'de bir teknoloji ekosistemi inşa etmek için gerçekten çok çaba harcadık. Gençlerimizin hayallerinin peşinden korkusuzca gidebileceği bir iklimi ülkemizde kurmak için de çok mücadele verdik. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz  fidanların kök saldığını, serpildiğini ve meyveye durduğunu görmenin bahtiyarlığı içindeyiz. 

Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz  parçaladık, büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk. Gençlerimize ben de yapabilirim özgüvenini biz kazandırdık. dışa bağımlılığın, montajcılığın, sürekli başkalarına muhtaç yaşamanın milletimize kaderi olmadığını biz gösterdik. Kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm mazlum ve mağdurların umudu olan bir Türkiye'nin temellerini attık. Yatırımlarımızla ülkemizi bölgesinin parlayan yıldızı haline biz getirdik. İnşallah Türkiye 100 yılını da sizler inşa edeceksiniz.

Gençlere böyle seslendi: Gazi Mustafa Kemal ile birlikte sizler şad edeceksiniz

Bu ülkenin gençleri olarak davamızı sizler omuzlayacak bayrağı evlatlarımıza sizler telsim edeceksiniz. Şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri inşallah sizler ihya edeceksiniz. Fatih'in Yavuz'un Kanuni'nin Sultan Abdülhamit'in Çanakkale'de toprağa düşen kınalı kuzuların ruhlarını, Gazi Mustafa Kemal ile birlikte sizler şad edeceksiniz. Bacımızın örtüsüne uzanan kirli ellere dünyayı dar eden istiklal harbi kahramanlarımızın açtığı yolda sizler yürüyeceksiniz. Aziz Sancar'ın izinden giderek Türkiye'ye yeni Nobel'ler kazandıracak yeni bilim insanlarını görüyorum. Bugün burada ülkemizi gönül huzuruyla ellerine teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum. Fedakarlıklarımızın emeklerimizin ilmek ilmek dokunan zorlu bir sürecin başarıya ulaştığının müjdesini görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. 

"Kızıl Elma havalandı, TOGG satışa sunuldu"

Ülkemizin her birinin ardında mühendislerimizin alın teri emeği olan yüksek teknolojiye dayalı olan projelerini birer birer hayata geçiriyoruz. Sadece son aylarda yaşadığımız gelişmeleri sizler de gördünüz. Kızıl Elma havalandı, TOGG satışa sunuldu. Akıncı burada. TGC Anadolu gemimiz Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi. TGC Anadolu son haftayı da inşallah İzmir'de geçirecek. Çok anlamlıdır. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Şu ana kadar TGC Anadolu'yu 100 bine yakın vatandaşım ziyaret etti. Karadeniz doğalgazı hizmete alındı. Bunu bile hazmedemeyenler var. Kimlerin hazmedemediğini anlıyorsunuz. Biraz çalışın da sizin de olsun ya. IMC uydumuz uzaya gönderildi. Gökbey helikopterimiz milli motorumuzla yükseldi. Altay tankı testler için ordumuza teslim edildi. Hürjet ve Atak 2 uçtu. Teknofest işte tüm bunların sembolüdür. Ülkemizde bu etkinlikle oluşturduğu sinerji birilerini çok ciddi bir biçimde rahatsız etmeye başladı. Gümbür gümbür gelen Teknofest gençliği, şimdiden ülkemizdeki kimi çevrelerin adeta kabusu oldu.

"Skandal açıklamalarla karınlarında büyüttükleri kini ve nefreti ortaya koyuyorlar"

Son günlerde yaptıkları skandal açıklamalarla karınlarında büyüttükleri kini ve nefreti ortaya koyuyorlar. Biri çıkıyor iktidara gelmeleri halinde Türkiye'nin savunma projelerine dokunmaktan bahsediyor; biri çıkıyor İHA ve SİHA'ların maketten yapıldığını iddia ediyor. Bir başkası çıkıyor TGC Anadolu'nun iki bombalık ömrü var diyor. Birileri çıkıyor Türkiye'nin en gözde projelerinin sembol yerini Amerikan şirketlerine peşkeş çekmekten söz ediyor. Ne yapsalar ne etseler boş. Türkiye'nin savunma  sanayii hamlelerinden, ülkemizin ihracat rekorları kıran şirketlerinden duydukları rahatsızlıkları gizlemeye ne süslü cümleleri ne buran buran riya kokan sırıtmaları yetiyor.

"9'lu bir koalisyon masası var, ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz"

Önceki gün biliyorsunuz artık koalisyon masası baya arttı. Önce altılı dediler sonra yedili oldu, daha sonra dokuzlu oldu. Şimdi 9'lu bir koalisyon masası var, ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz, geçmişte bu koalisyonları çok gördük. Üç ay bu ülkede hükümetler oldu. İşte özellikle başkanlık sisteminin bu ülkeye sağladığı ne? Bu kazanç. Bu koalisyonlardan ülke kurtuldu. Yola çıktık mı gümbür gümbür gittik. Bu günlere geldik.

"Bay bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü"

9'lu koalisyonun adayı bir gece yarısı yayımladığı video ile yine ipe sapa gelmez bir sürü şey söyledi.  FETÖ'cülerle hamburger yemek için gittiği Amerika'da kendisine verilen talimatları tek tek ifşa etmeye başladı. Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü.ve Türkiye'de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. Buyurun gelin dedim, bizim kapımız yeter ki yatırımcı olsun herkese açık, hiçbir mani yok. O gün bugündür biz daha görmedik. Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek. 

"Gazi'nin partisi Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür"

Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının yönetiminde Gazi'nin partisi Amerikan Muhipleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür.

Kılıçdaroğlu'na: Dersine iyi çalışmamış 

Burada uzay çalışmaları yapılacağından söz ediyor. Eğer bununla uydu fırlatma merkezini kast ediyorsa böyle tesisler yerleşim yerlerinden çok uzaklara deniz kıyılarına ve çöllere kurulur bay bay kemal. 16 milyon insanın yaşadığı bir metropolün tam göbeğinde böyle bir yer düşünmek bile başlı başına bir felakettir. Dersine iyi çalışmamış her zamanki gibi. Yok burada teknoloji geliştirme çalışmalarının yapacağından bahsediyorsa hamdolsun İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce yer kurduk. 

"Anlaşılan bay bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri gene işletmiş, kandırmış"

Anlaşılan bay bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri gene işletmiş, kandırmış. Uzay mekik mars diyerek absürt bir projeyi buna yutturmuşlar. Neyse en azından boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkamamışlar. Kulağına fısıldananı tekrarlamaktan başka meziyeti olmayan birisi için bu kadar nefes tüketmek bile israftır. 

"Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına hürmeten CHP'yi özellikle de CHP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımıza Allah'tan sabır diliyorum"

Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına hürmeten CHP'yi özellikle de CHP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımıza Allah'tan sabır diliyorum. Kendilerine cumhurbaşkanı adayı diye bu kişinin dayatıldığı diğer partilere gönül vermiş insanlarımıza da Allah sabır versin diliyorum. En büyük sabrı da bir seçim dönemi çeşitli mecralardan sürekli kendisine maruz kalacakları için siz gençlerimize diliyorum. İnşallah gençler 14 Mayıs'ta tüm bu utanç sahnelerine son vermeye hazır mısınız?"

Erdoğan uzay yolculuğu için seçilen kişileri tanıttı

Konuşmasının ardından Erdoğan uzay yolculuğu için seçilen kişileri tanıttı. Sahneye ilk çıktığında İlham Aliyev'in koluna giren Erdoğan'ın sahneden inerken de Aliyev'in koluna girmesi dikkati çekti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.