banner16

Ukrayna Savunma Bakanı: Savaştaki kaybımız Türkiye'deki depremde ölenlerden daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Rusya ile çatışmalarda yaşanan zayiata ilişkin soruya, net sayı yerine Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla bir karşılaştırma yaparak yanıt verdi. 

17 Nisan 2023
Ukrayna Savunma Bakanı: Savaştaki kaybımız Türkiye'deki depremde ölenlerden daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya'yla yaşanan çatışmalarda Ukrayna ordusunun verdiği can kaybı hakkında dikkat çekecek bir açıklama yaptı.

İspanyol La Razon gazetesine demeç veren Reznikov, Rusya'yla çatışmalarda yaşanan zayiata dair bir soru üzerine, net sayıyı söylemek yerine Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla bir karşılaştırma yapmayı tercih etti.

'RUSLARDAN ÇOK DAHA AZ'

Sputnik'in aktardığına göre Reznikov, "Elbette kayıplarımız var, zira savaş halindeyiz. Fakat Ruslardan çok daha az. Size sayısını söyleyemem ancak toplam sayının Türkiye'deki deprem sonucu ölenlerin sayısından daha az olduğunu teyit edebilirim" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadim Pristayko, can kaybı ile ilgili bilgiyi çatışma sona erdikten sonra paylaşacaklarını ve 'feci bir rakam' ortaya çıkacağını söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.