banner16

Samsunspor, 11 yıl sonra yeniden Süper Lig'de

Yılport Samsunspor, 11 yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lig'e döndü. 

13 Nisan 2023
Samsunspor, 11 yıl sonra yeniden Süper Lig'de

Süper Lig'de son olarak 2011-2012 sezonunda mücadele eden Karadeniz temsilcisi, ligi 16. sırada tamamlayarak bir alt lige düşmüştü.

Samsunspor, 11 yıl aranın ardından taraftarına yeniden Süper Lig sevinci yaşattı.

Spor Toto 1. Lig'de iyi bir sezon geçiren ve 20 maçlık yenilmezlik serisi yaşayan kırmızı-beyazlılar, 32. haftada en yakın takipçisi Eyüpspor'un konuk ettiği Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesiyle normal sezonun bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

"Atatürklü arma Süper Lig'de"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Lig'in Karadeniz ekiplerinden Yılport Samsunspor, Eyüpspor'un sahasında Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesinin ardından Süper Lig'e çıkmayı matematiksel olarak garantiledi. Samsunspor, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Atatürklü arma Süper Lig'de" açıklamasını yaptı.

Karadeniz ekibi Samsunspor'un, 11 yıllık Süper Lig hasreti bu akşam sona erdi. Samsunspor'un yakın rakibi Eyüpspor, bugün sahasında Ankara ekibi Gençlerbirliği'ni ağırladı. Eyüpspor, Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup oldu. 

Samsunspor, bu sonuçla matematiksel olarak Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Atatürk'lü arma Süper Lig'de" denildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.