banner16

Akar, Ukrayna'da Kırımoğlu ve Umerov ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna milletvekili Rüstem Umerov ile görüştü. 

11 Temmuz 2020
Akar, Ukrayna'da Kırımoğlu ve Umerov ile görüştü

Konu ile ilgili açıklama yapan Rüstem Umerov, “Savunma Bakanına işgal edilen Kırım’da son günlerde yaşanan olayları anlattık ayrıca Kırım Tatarlarının evlerinde yapılan aramalar ve yeni alıkonulmalar hakkında bilgi verdik. Şu an 120’den fazla Kırım Tatarı, Kırım ve Rusya’daki hapishanelerde alıkonuluyor. Bu bilgileri biz daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türkiye Büyükelçiliğine iletmiştik.” diye aktardı.

“UKRAYNA İÇİN TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR MÜTTEFİK”

Umerov, Türk heyetinin kendilerine verilen bilgileri değerlendireceğini ve onları Ankara yönetimine ileteceğini belirttiğini anlattı.

Bununla birlikte Ukrayna milletvekili, görüşme sırasında Kıyiv’deki Cuma Camii’nin ve Kırım Tatar aileleri için bin konutun inşa edilmesi konularının da ele alındığını bildirdi.

Umerov, “Ülkelerimizin askeri ve teknik yönünde işbirliği yapacağını umuyoruz. Ukrayna’nın güvenliği için Türkiye Karadeniz’de güçlü bir müttefik.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.