banner16

Erdoğan'ın yeni seçim kozu: Doğalgaz ve elektrikte indirim

Erdoğan, indirim kararlarının nisan ayından itibaren geçerli olacağını duyurdu 

29 Mart 2023
Erdoğan'ın yeni seçim kozu: Doğalgaz ve elektrikte indirim

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgazda ise yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birinci, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Karadeniz gazının işleneceği Filyos'taki tesisin töreni yapılırken yeni "müjde"lerin olacağını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız. 

Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım.

Birinci, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. 

İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz. 

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile ülkemizi büyütme hedefimize katkı veren sanayicilerimizi desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceğiz. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne 27 Nisan tarihinde yakıt yükleyerek, resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.