banner16

Avukatlar ve baro başkanları Meclis’e yürüyor

Baro başkanlarının "Savunma Nöbeti" eylemine destek için gelen avukatlar, başkanlarla birlikte 'çoklu baro' teklifinin geri çekilmesi için milletvekillerine yazdıkları dilekçeyi vermek üzere Meclis'e doğru yürüyüşe başladı. 

10 Temmuz 2020
Avukatlar ve baro başkanları Meclis’e yürüyor

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ‘çoklu baro’ teklifini protesto amacıyla Başkent’te Kuğulu parkta “Savunma Nöbeti” başlatan baro başkanlarının eylemine destek için gelen avukatlar, teklifin geri çekilmesi amacıyla milletvekillerine yazdıkları dilekçeyi vermek üzere Meclis'e doğru yürüyüş başlattı. 

Tunalı Hilmi Caddesi’nin kaldırımında hazırlanan dilekçeyi yüzlerce avukat imzaladı. Dilekçede kanun teklifinin geri çekilmesi istendi.

Baro başkanları ve avukatlar dilekçeyi imzaladıktan sonra Tunalı Hilmi Caddesi'ne çıktı. Baro başkanları ve avukatlar Tunali Hilmi Caddesi’nde kaldırımdan tek sıra halinde yürürken polis caddede barikat kurarak engellemeye çalıştı. Avukatlar ve başkanlar  yürürken Tunus Caddesi üzerine polis kalkanlarla yolu kesti ve yürüyüşü engelledi.   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.