banner16

Kızılay: Fabrikamız kapatılmadı, üretime kısa süreli ara verildi

Kızılay, maden suyunda arsenik tespit edilen Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası'nın kapatıldığı iddiasını redderek, "Fabrikamızda üretime kısa süreli ara verilmiştir" açıklamasını yaptı. 

26 Mart 2023
Kızılay: Fabrikamız kapatılmadı, üretime kısa süreli ara verildi

Türk Kızılay'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, maden suyunda arsenik tespit edilen Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası'nın kapatıldığı iddiası reddedildi. 'Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası kapatıldı mı?' başlıklı paylaşımda planlanan bakım çalışmaları nedeniyle üretime ara verildiği, fabrikanın üretime önümüzdeki günlerde devam edeceği bildirildi.

Gazete Duvar'ın aktardığı Kızılay'ın açıklaması ise şu şekilde:

"Bazı basın yayın organlarında 25.03.2023 tarihinde çıkan ve Kızılay İçecek Grubu Fabrikalarından Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası'nın kapatıldığına dair iddiaları ortaya atan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.

Haberlerde iddia edildiği gibi Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası KAPATILMAMIŞTIR. Kızılay İçecek Grubunun kamuoyu ile haberler çıkmadan önce de paylaştığı gibi; deprem sonrasında satışların belli oranda yavaşlaması, yeterli mamul stoğuna sahip olunmaması, Ramazan ayının gelmesi ve genel yıllık periyodik bakım onarım çalışmaları sebebiyle fabrikamızda üretime kısa süreli ara verilmiştir. Bu bakım için durdurma işlemleri ise yıllık çalışma takvimimiz içerisinde rutin uygulamalardır. 

Bu ve benzeri her üretim tesisinin rutin işleyişi içindeki planlı bakım çalışmalarını fabrikanın kapatıldığı, hele de bunu cevabı her mecrada verilmiş olan arsenik iftirasıyla bağlantılıymış gibi sunmak, gazetecilik ahlakına aykırı olduğu gibi kanunlar önünde de Kızılay'ın itibarına karşı işlenen bir suç niteliğindedir.

Gerek Kızılay İçecek Grubu, gerekse de Kızılay Derneği bu haberlere ilişkin olarak yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası, yıllık takvimde öngörülen çalışmaların tamamlanmasının ardından (planlanan tarih 3 Nisan 2023 Pazartesi) üretime kaldığı yerden devam edecektir." 

Arsenik iddiası

Kuruma ait Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası'nda üretilen maden sularında arsenik tespit edildiği öne sürülmüştü. Migros’un Muğla’daki deposundan 32 palet olarak yaklaşık 76 bin şişe maden suyunun Kızılay’a iade ettiği açıklanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.