banner16

Kılıçdaroğlu: Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi?

"Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak.” 

25 Mart 2023
Kılıçdaroğlu:  Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi?

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; CHP’li Beylikdüzü Belediyesi’nin İskenderun’da kurduğu çadırkenti İskenderun kaymakamlığına devretmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu,  “Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi? Beylikdüzü Belediyemiz yaptı, devlete teslim ettik. Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak” açıklamasını yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı; deprem bölgesi Hatay İskenderun’nda kurdukları çadırkenti, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Kaymakalığı’na devretti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Afetin hemen ardından Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı olarak Hatay İskenderun'da hızla kurduğumuz çadırkenti dün imzaladığımız protokol ile, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Kaymakamlığı'na devrettik. Beylikdüzü'nün bir eli hep orada olmaya devam edecek” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Çalık’ın açıklamasını, sosyal medya hesabında yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün İskenderun’da, Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’ndeki “Hiç kimse endişeye, tereddüde kapılmasın. Yani biz, ‘Burası CHP’li’ demedik. Biz ne dedik, ‘Bunlar da bizim vatanımız, bunlar da bizim vatandaşımız’ dedik. Onun dışındaki her kaybı telafi edecek güce, imkâna, kararlılığa sahibiz” sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, şu paylaşımı yaptı:

“Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi? Beylikdüzü Belediyemiz yaptı, devlete teslim ettik. Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak.”

KILIÇDAROĞLU; CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR, İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İLE ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu; Ankara’da CHP’li büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen CHP'li büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Ankara'da toplandı.

Kılıçdaroğlu, toplantıda belediye başkanlarına açıklama yaparken; arkasındaki ekranda “Başlıyoruz” ifadesinin yazılı olduğu görüldü. Toplantıda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da birer konuşma yaptı.

"RAHMETLİ GAFFAR OKKAN’IN MEZARINA GİTTİM, DUA ETTİM"

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu 24 Ocak 2001 yılında öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı mezarı başında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Rahmetli Gaffar Okkan’ın mezarına gittim, dua ettim. İzin vermeyeceğiz diye söz verdim. Ailesine de gideceğim. Devlet, bu onurlu polisi, bu güzel kalpli evladıyla da helalleşmek zorunda. Hele şimdi..."

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50