banner16

Erdoğan’ın "Camide bira içtiler" iddiasını yalanlamıştı: CHP’den aday adayı olan Müezzin Fuat Yıldırım'dan açıklama

"İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP'den aday adayı oldum 

25 Mart 2023
Erdoğan’ın "Camide bira içtiler" iddiasını yalanlamıştı: CHP’den aday adayı olan Müezzin Fuat Yıldırım'dan açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi olayları sırasında, bugüne kadar bir kanıt ortaya konmamasına karşın, sık sık dile getirdiği, “Camide bira içtiler” iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP’den milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili olarak, "İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP'den milletvekili aday adayı oldum. Daima adalet, doğruluk ve dürüstlük arayanların yanında olacağım” dedi. 

Gezi eylemleri sırasında Beşiktaş'taki Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiği iddia edilmiş, bugüne kadar konuyla ilgili hiçbir kanıt ortaya konmamasına karşın, iddia Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar mensupları tarafından da dile getirilmişti. Söz konusu caminin müezzini Fuat Yıldırım, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” demişti. Bu çıkışı sonrası başka bir camide görevlendirilen ve Terörle Mücadele Şubesi'nde 8 saat sorgulanan müezzin Fauat Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Müezzin Fuat Yıldırım, neden CHP’den milletvekili aday adayı olduğuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. 

"İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP'den aday adayı oldum” diyen Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

DAİMA ADALET, DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK ARAYANLARIN YANINDA OLACAĞIM: İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı oldum. İnsani ve İslami değerlerin dayandığı 2 temel esas var: Biri adalet, diğeri ise doğruluk ve dürüstlüktür. Bunu arayan ve şayanların daima yanında olacağım. Yer ve gök bunlarla ayakta durmaktadır. Kendi yaşamımda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da özellikle bu iki değer, hayatımın vazgeçilmezi olarak devam edecektir.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖYLEM VE EYLEMLERİ, AYNI ORTAK PAYDADA BULUŞTUĞUMUZU GÖSTERDİ: Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu söylem ve eylemler, aynı ortak paydada buluştuğumuzu gösterdi. Kendilerinin ve çok değerli yol arkadaşlarının en sıkıntılı zamanlarımda daima yanımda olmaları, bir insan olarak beni derinden etkiledi. Adalet ve doğruluk ilkelerinin hayatımızda daima yer bulması için çıktığımız yolda, bu yolu, onlarla beraber yürümeye karar verdim. CHP’nin yeni yüzünde herkesin ve her kesimin kucaklama çabaları halkımızda çok önemli karşılık bulduğu gibi, bugün bendenizin de bu karar vermesinde en önemli etken olmuştur.

MİLLETİMİZİN HER BİREYİ, ŞEFKATLE VE ADİLCE KUCAKLANMAYI BEKLEMEKTEDİR: Milletimizin her bireyi, bugün şefkatle ve adilce kucaklanmayı beklemektedir. Bunlar gerçekte, evrensel insani değerler olarak karşımızda durmaktadır. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' diyen Şeyh Edebali, 'Yaratılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü' diyerek, 'Yetmiş iki milleti bir gören' Yunus Emre, 'Gel, kim olursan ol, yine gel' diyen Mevlana ve 'Bu âlemde bütün varlıkla, bir çeşit kardeşliğimiz var' hakikati ile bırakın insanı, her şeyi kucaklayan yol göstericilerimiz var. İşte Anadolu’muz asırlarca bu maya ile mayalanmıştır. Yaşadığımız asrın felaketinde de milletimiz özündeki bu gerçeği tek yürek, tek bilek olarak ortaya koymuştur. Bu vesile ile deprem ve sel felaketlerinde şehit olanlara Yüce Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

BİZLER, BİRBİRİMİZİN KURDU DEĞİL, YURDU OLMAYA KARARLI VE SEVDALIYIZ: Bugün biz de 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Hacı Bektaş-ı Veli’nin yoldaşları olarak; milletimizi kutuplaştırmadan kucaklaştıran, 'Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' diyen Yunusumuzun hatırlatmasını hiçbir zaman unutmadan yaşayacağız. Bizler, birbirimizin kurdu değil, birbirimizin yurdu olmaya kararlı ve sevdalıyız. Yal da bu anlayış ve samimiyetle devam edeceğiz inşallah."

Ne olmuştu?

Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiğini iddia etmişti. O dönem caminin müezzini olan Yıldırım ise “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Erdoğan’ı yalanlamıştı.

Yıldırım, daha sonra İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açmıştı ve Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapmaya başlamıştı.

Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım, uzun süre böbrek nakli beklemiş ve 2022 yılında nakil gerçekleşmişti.

Yıldırım’ı hastalığı döneminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu sık sık Yıldırım’ın sağlık durumu hakkında bilgi almıştı. Yıldırım, 14 Mayıs seçimleri için CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.