banner16

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı, HÜDA PAR da AKP listesinden seçime girecek

AKP'den Genel Başkanlığı düzeyinde Refah Partisi Genel Merkezi'ne yapılan bugünkü ziyaretten olumlu sonuç çıktı. Yeniden Refah, son görüşmenin ardından Cumhur İttifakı'na resmen katıldı. 

24 Mart 2023
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı, HÜDA PAR da AKP listesinden seçime girecek

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 'müstakil' gideceklerini duyuran Yeniden Refah Partisi, ittifak protokolünün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulmadan önce Cumhur İttifakı’na katıldı. İttifak görüşmeleri sürdürülen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ise ittifaka dışarıdan destek verecek.

Daha önce yapılan açıklamalarla Cumhur İttifakı'na katılmayacağını ifade eden ve kendi cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkanları Fatih Erbakan'ı gösteren Yeniden Refah Partisi, AKP ve BBP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı'na katıldı.

İttifakı dışarıdan destekleyecek HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun ise, "Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Ortak basın açıklaması yapıldı

Cumhur İttifakı, ittifak protokolünün YSK'da imzalanmasının ardından basın açıklaması yaptı. 4 parti temsilcileri tarafından yapılan açıklamada ilk olarak MHP'li Fethi Yıldız şunları söyledi:

"AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girmeye karar vermiştir. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır. Gücünü ve kararlılığını milletinden almıştır. 61 milyon vatandaş oy kullanacak. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür. Ülkemize milletimize hayırlı olsun."

"Bu ittifakın genişlemesinde katkıda bulunduk"

Yeniden Refah Partili Bayram Sakartepe şöyle konuştu:

"14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde menfaatler için katıldık. Genel Başkanımız saat 18:00'de geniş bir açıklama yapacaktır."

BBP'li Ahmet Yelis şu ifadeleri kullandı:

"Bu ittifakın genişlemesinde katkıda bulunduk. Cumhur ittifakının başarılı olması ve Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi için gayretlerimiz olacaktır."

AKP'li Ali İhsan Yavuz şunları söyledi:

"İttifakı oluşturan siyasi partiler kendi kimliklerini muhafaza ederek katıldı. Koltuk paylaşımı üzerinde değil milli beka ve ahlaklı bir birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir."

Erbakan üçüncü günde de 100 bin imzaya ulaşamamıştı 

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti binası önünde yaptığı açıklamada; “Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine ittifaka dahil olmadan girme kararı aldık” diyerek, partisinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurmuştu. 

Erbakan, seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için imza toplama sürecinin üçüncü gününde 54 bin 893 imza toplamıştı.

"Tayyip Bey'e seçim kazandırmak zorunda değiliz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında "Teşkilatın yüzde 60'ı Cumhur İttifakı'na katılmamızı istemedi." demiş; Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal ise bir söyleşide "Biz zaten geçici iş birliği demiştik, Tayyip Bey'e seçim kazandırmak zorunda değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

6284 tartışması

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için öne sürdüğü 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un değiştirilmesi talebine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Deryan Yanık ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den itiraz gelmiş; Yeniden Refah Partisi ise 6284 sayılı kanunun değiştirilmesi talebinin AKP tarafından kabul edildiğini savunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.