banner16

Sinan Ateş cinayetinde kritik tutanak "kayboldu"

Sinan Ateş cinayetinin tutuklu sanığı Tolga Demirbaş’ı, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evden gözaltına alan polislerin tuttuğu tutanak, "kayboldu". Bu nedenle savcılar, dosyaya Kılavuz’u dahil edemedi. 

23 Mart 2023
Sinan Ateş cinayetinde kritik tutanak "kayboldu"

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından yaralanan Ateş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili soruşturma MHP’li isimlere uzanmıştı. Şimdiye kadar MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekât polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş dahil 21 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi Özyağcı, cinayetten günler sonra yakalanıp tutuklanmıştı.

Cinayetin siyasi bağlantısına delili olarak gösterilen olaya ilişkin çarpıcı bir gelişme ortaya çıktı.

Suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan Demirbaş, MHP'li Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı.

Demirbaş’ın o evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak, "kayboldu". Üç savcının yürüttüğü soruşturmada iddianame yazımı aşamasına önümüzdeki günlerde geçilmesi beklenirken, tutanak, soruşturmada önemli deliler arasındaydı.

Savcılığın soruşturma dosyasına tutanak girmedi. Ve bu nedenle savcılık, Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapamadı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50