banner16

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için YSK'ya başvuru yapıldı

CHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri ile Millet İttifakı siyasi partilerinin temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. 

22 Mart 2023
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için YSK'ya başvuru yapıldı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvurusunu gerçekleştirdik. Milletimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun" dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Müracaatımız kabul edildi. Sayın Kılıçdaroğlu, bugün itibarıyla 13. Cumhurbaşkanı adayımızdır. Allah nasip ederse 15 Mayıs sabahı da bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel, Engin Altay; İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ; bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

Millet İttifakı’nın temsilcileri, başvurunun ardından YSK önünde açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şunları söyledi:

“Demokrasinin gereği; genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecektir. Bugün; Millet İttifakı’nın sayın üyeleriyle birlikte, Yüksek Seçim Kurulu’na geldik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvurusunu gerçekleştirdik. Milletimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, da şunları söyledi:

"Millet İttifakı'nın bileşenleri siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu; İYİ Parti TBMM Grubu olarak Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na bildirdik. Müracaatımız kabul edildi. Sayın Kılıçdaroğlu, bugün itibarıyla 13'üncü Cumhurbaşkanı adayımızdır. Allah nasip ederse, 15 Mayıs sabahı da bu ülkenin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacaktır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50