banner16

HDP'nin talebine AYM'den ret

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin “sözlü savunma seçim sonuna bırakılsın” talebini reddetti 

22 Mart 2023
HDP'nin talebine AYM'den ret

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin başvurusunu gündeme aldı. “Sözlü savunma seçim sonuna bırakılsın” talebini reddetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki kapatma davasında, sözlü savunma tarihini 14 Mart olarak belirledi.  HDP Kahramanmaraş ve Antakya merkezli depremler nedeniyle, sözlü savunmanın 3 ay ertelenmesi talep etti. Talebi değerlendiren AYM, 3 yerine 1 ay erteleme kararı verdi.   Buna göre, HDP, Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davasına ilişkin 11 Nisan’da sözlü savunma yapacaktı.

HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için başvuru yaptı. Anayasa Mahkemesi, HDP’nin başvurusunu gündeme aldı. Yüksek Mahkeme bugün yaptığı toplantıda HDP’nin başvurusunu reddetti.

 

Yüksek Mahkeme, geçtiğimiz günlerde daha önce HDP'nin Hazine yardımına koyduğu blokajı itiraz üzerine oy çokluğu ile kaldırmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50