banner16

Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı' kararı

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itirazın olmadığı belirtilirken, tutumun doğrudan Kılıçdaroğlu’na destek şeklinde olmayacağı ancak aday çıkarılmayacağı ve Kılıçdaroğlu’nun işaret edileceği kaydediliyor. 

19 Mart 2023
Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan 'Cumhurbaşkanı adayı' kararı

Emek ve Özgürlük İttifakı, bileşenlerin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin ardından basın toplantısıyla tutumunu açıklayacak.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itirazın olmadığı belirtilirken, tutumun doğrudan Kılıçdaroğlu’na destek şeklinde olmayacağı ancak aday çıkarılmayacağı ve Kılıçdaroğlu’nun işaret edileceği kaydediliyor.

Açıklamanın “doğrudan Kılıçdaroğlu’na oy isteği yönünde olmayacağı ancak iktidarın yenilmesi  ve oyların bölünmemesi için çağrı” şeklinde olacağına vurgu yapılıyor. 

Partisinin Kars il kongresinde HDP'nin kendi adayı ile seçime gireceğini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduğunun açıklanmasının ardından adaylık konusunu değişen şartlara göre yeniden değerlendireceklerini söylemişti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50