banner16

Baro başkanlarının savunma nöbeti sürüyor

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen çoklu baro yasa tasarısına karşı baro başkanları Ankara'daki Kuğulu Park'ta 'savunma nöbeti' başlattı. Nöbet perşembe gecesi de parkta sürdü. 

10 Temmuz 2020
Baro başkanlarının savunma nöbeti sürüyor

Polis, ilk etapta perşembe günü kordona aldığı parka girişlere izin vermezken, zaman zaman toplananlara sosyal mesafeye uyulması anonsu yaparak dağılma çağrısı yaptı. Onlarca polis otobüsünün geldiği bölgede kaldırımlar sıra sıra polis otobüsleriyle çevrilerek vatandaşların gruplar halinde beklemesine engel olundu.

Polis, ilk olarak Kuğulu Park'ın girişine kurduğu barikatları kalabalığın artmasıyla birlikte parkı kesen Tunalı Caddesi'nin bir kısmını da kapsayacak şekilde genişletti. Kolluk güçlerinin barikatları genişletmesi sırasında sık sık kalabalıktaki siviller ve polis arasında arbede yaşandı.

MİLLETVEKİLLERİ BARİKATI YIKTI

Eyleme destek veren milletvekilleri, polis barikatını aşarak parkın içine girdi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve TİP Milletvekili Erkan Baş, parkın kapatıldığının hukuksuz olduğu gerekçesiyle, polisin kurmuş olduğu barikatı yıktı.

Milletvekillerinin barikatı yıkması üzerine barikatların dışında bekleyen gazeteci ve avukatlar alana giriş yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.