banner16

Kılıçdaroğlu: Çankaya Köşkü’ne çıkacağız, külliyenin ne olacağını düşünürüz

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sürecini ve seçimlere kazanması halinde izleyeceği politikaların bir bölümünü anlattı.  

08 Mart 2023
Kılıçdaroğlu: Çankaya Köşkü’ne çıkacağız, külliyenin ne olacağını düşünürüz

Millet İttifakı'nın 13. cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçildiğinde çalışmalarını nereden yürüteceği, nerede oturacağı sorusuna, “Çankaya Köşkü’ne çıkacağız” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ne olacağı konusunda da, “Onun için bir formül, bir çözüm buluruz. Onu zamanı geldiğinde düşünürüz” dedi. 

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sürecini ve seçimlere kazanması halinde izleyeceği politikaların bir bölümünü anlattı. 

"Ulusal çıkarlarda milim taviz verilmeyecek"

Aydemir'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu, dış politika vizyonu konusunda geleneksel milli devlet politikalarından geri adım atılmayacağını, asla taviz verilmeyeceğini vurguladı. Doğu Akdeniz hidrokarbon yatakları ve Türkiye’nin buradaki çıkarları, Suriye konusundaki güvenlik politikaları, Kıbrıs meselesi, Ege, Karadeniz ve Kafkaslar gibi başlıklar için Kılıçdaroğlu, “Bu meselelerde ülkemizin ulusal çıkarlarından milim taviz verilmeyecek” diye konuştu.

İktidar tarafından kullanılan, “Savunma sanayi projelerinden, yerli ve milli üretimlerden vazgeçilecek. İHA, SİHA projeleri durdurulacak” eleştirisi için de Kılıçdaroğlu, savunma sanayiinde de dış politikadaki gibi adımlar atılacağını, daha büyük milli üretimlere ve projelere imza atılacağını söyledi.

"Ayrıştırıcı değil, birleştirici dil kullanacak"

Aydemir, "Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kucaklayacak, kuşatacak ve bütün kesimleri mümkün olan en yüksek seviyede birleştirecek, bir politika izleyecek. Bu nedenle kampanyasında da ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dil kullanacak" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50