banner16

HDP'den Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrıda "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz." dedi. 

06 Mart 2023
HDP'den Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na çağrı

Altılı Masa'nın Ankara'daki görüşme trafiğinin ardından altı liderin katılımıyla Saadet Partisi Genel Merkezi'nde başlayan Millet İttifakı toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İttifak'ın 13. Cumhurbaşkanı adayı ilan edildi. Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katıldığı canlı yayında, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisini görüşmeye bekliyoruz" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Adaylığın duyurulmasına ilk tepki HDP Eş Genel Başkanı Sancar'dan geldi. 

"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NU GÖRÜŞMEYE BEKLİYORUZ"

HaberTürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu olan Sancar, Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek, görüşmeye beklediklerini açıkladı. Daha önce açıkladıkları, "Ortak adayın bizimle yapacağı doğrudan görüşmeler sonucu uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz" ifadelerini hatırlatan Sancar, şunları söyledi:

"Bu sürecin sonunda, biz aday çıkarır mıyız çıkarmaz mıyız; tabii ki kurullarımızda ve ittifak güçlerimizle yapacağımız görüşmelerde karara bağlanacaktır ancak şu anda Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı. Öncelikle hayırlı olsun diyeyim ve hemen ekleyeyim: Görüşmeye bekliyoruz.

Neden bu kadar açık söylüyoruz bunu; zaten daha önce ilkemizi, yöntemi açıklamıştık; demiştik ki 'eğer muhalefet ortak aday belirleyebilirse, o ortak adayın bizimle yapacağı doğrudan görüşmeler sonucu ortak bir noktaya, uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz' demiştik. 

Aksi takdirde seçenek bellidir: Kendi adayımızı çıkarırız. O nedenle biz de diyoruz ki; Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisini de genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyarete bekliyoruz." 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.